Jkuih

Páginas: 3 (507 palabras) Publicado: 6 de febrero de 2013
Més Plató i menys autoajuda (Manuel Cruz)
Aquest text de Manuel Cruz compara l'autoajuda amb la filosofia i les coses que s'obtenen de cada una d'elles.
L'autoajuda només dóna solucions, però noensenya com arribar-hi ni com solucionar-te els altres problemes, sinó que només te les dóna d'una cosa en concret. En canvi, la filosofia dóna les eines necessàries per poder "combatre" aquestproblema, és a dir: no et dóna les solucions, sinó que et dóna el que necessites per solucionar-ho sol i sense ajuda i, d'aquesta forma, viure millor i aprendre a pensar millor per un mateix.
Un filòsofhauria de ser una persona que ens ajudés a viure millor la vida, que en comptes de donar-nos una resposta ens faci una pregunta que nosaltres mateixos puguem respondre i ens ajudi amb els nostresproblemes.

Más Platón y menos Prozac (Lou Marinoff)
Aquest text de Lou Marinoff explica un dels "mètodes científics" que es pot utilitzar en més ocasions per solucionar un problema determinat de manerasatisfactòria i, així, poder viure una vida millor. Aquest procés l'anomena Peace, que són les inicials de: Problema (es busca quin és el problema, la causa de la mala situació), Emoció (s'analitzen lesemocions que produeix aquest conflicte), Anàlisis (es busquen les possibles solucions al problema), Contemplació (utilitza la perspectiva filosòfica per observar el problema en la seva globalitat) i,per últim, Equilibri ("posar en joc" el que s'ha fet en els passos anteriors per solucionar l'adversitat de la situació i també de les futures que puguin ser semblants). Per tant, aquest procésconsisteix en resoldre un conflicte des d'una perspectiva filosòfica i racional.

Comentari crític
La idea principal d'aquests textos és utilitzar la filosofia com la millor eina per a solucionarproblemes. El de Cruz explica com hauria de ser un filòsof i com podria ajudar a una persona per aconseguir que aquesta pugui solucionar el seu problema i, en canvi, el de Marinoff explica el mètode que...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS