joan fuster

Páginas: 3 (675 palabras) Publicado: 26 de abril de 2014
15.- Valora la repercussió de l ́assaig de Joan Fuster en el context de l ́època
BIOGRAFIA
- Sueca 1922-1992.
- Lectures variadíssimes en la joventut ; gran cultura i formació.
- Estudis de dreta València i treball efímer en despatx d ́advocat (falta de vocació)
- Anys 50: decideix ser escriptor “l ́ofici de ser Joan Fuster” i col·laborador periodístic.
OBRES:
- Comença amb la poesia,que abandona prompte.
- Assaigs de 3 tipus:
- Humanístics: tracta la crisi de l ́home en un món canviant així com els grans temes de l ́època (paper de la ciència i la ecnologia, ecologisme, funció del ́intel·lectual i la seua relació amb el poder, pacifisme, revolució sexual...). Destaquen del 1955 El descrèdit de la realitat.,el 1968 Consells, proverbis i nsolències (màximes i entències moltbreus a mode de veritats generals) i el 1972 Diccionari per a ociosos(definicions i comentaris breus sobre aspectes de la vida quotidiana i creences diverses).
- Sociopolítics: suscitaren adhesions ienfrontaments en descobrir la realitat del poble valencià sense folklorismes. Hi apareix el Fuster intel·lectual compromés amb l ́època de recuperació de la consciència nacional i són els més difosos,polèmics i influents. El 1962 Nosaltres els valenciansrevisa el nostre passat i aterra en el present de l ́època amb temes com el provincialisme, el particularisme valencià i la nostra singularitattot afirmant la nostra catalanitat tant política com cultural. Obra clau per la Nostra consciència nacional, la publicació de la qual marca un abans i un després. Les reaccions contràries i el rebuig depart de la societat valenciana provocaren la necessitat de publicar a Catalunya durant algun temps.
- Culturals i literaris: Essencials per a la cultura catalana de postguerra, per suposar larecuperació i difusió del nostre patrimoni literari silenciat durant el franquisme. Treballs sobre els sermons de Sant Vicent Ferrer, Ausiàs March, sor Isabel de Villena, l etapa de la Decadència, el...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Joan fuster
  • Joan Fuster
  • joan fuster
  • Joan Fuster
  • joan fuster
  • Joan Fuster
  • Joan fuster
  • XERRADA JOAN FUSTER

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS