Joan Laporta

Páginas: 9 (2039 palabras) Publicado: 31 de enero de 2013
Abans d'iniciar i cercar la persona que volia analitzar, vaig veure que Joan Laporta va començar a treballar amb una consultoria, Segarra i Terés (St!Politics). Aquesta consultora tenia al seu haver la companya que proclamà a Obama com a nou president dels EUA. La seu la tenen a Andorra la Vella, i Reagrupament també començà a treballar amb ells. No obstant, he cregut més convenient treballaruna persona que fos al costat de Joan Laporta durant el seu dia a dia, és per això mateix que m'he fixat en Lluís Mosella.

Després d'analitzar l'spin doctor que des d'un inici vaig prendre com a referència, crec haver arribat a un conscens (amb mi mateix, és clar) sobre quin perfil desenvolupa dins els seu partit polític, Solidaritat Catalana. No ha estat pas una tasca pas fàcil però impossibletampoc. A en Lluís Mosella se l'ha volgut mostrat des d'un inici al públic, un fet que divergeix d'altres partits polítics, els quals amaguen als seus assessors, o si més no, no els presenten al públic tal i com Joan Laporta fe un dia. És per aquest criteri i les funcions que desenvolupa dins el seus assessorament de partit, que crec que el seu perfil és clar i evidenciat.

Lluís Mosella pertanyal perfil especificat al libre “los guardianes del mensaje” com a un spin doctor amb la funció de portaveu. Dins del partit polític de Democràcia Catalana ha dut a terme en molts moments la funció d'assessor -portaveu. En més d'una ocasió ha estat ell qui ha donat la cara en actes públics, això sí, sense formar part del partit i sense ésser un militant d'aquest. Per tant, això fa que se'l puguiidentificar com una personalitat que a més d'assessorar en el missatge i comunicació política, sàpiga (i ho hagi fet en més d'una ocasió) donar la cara i parlar davant d'un públic exigent.

Clars exemples han estat algunes rodes de premsa en les que ha aparegut. Lluís Mosella s'ha mostrat lligat a la figura de Joan Laporta des de la creació del seu propi partit. El líder del partit ha aprofitat lavinentesa i ha fet exposar en molts casos les intencions polítiques al mateix Lluís Mosella. Aquest fet ha provocat que al propi spin doctor se l'hagi identificat més d'un cop com a un militant de

Democràcia Catalana, i no tant com un assessor de missatge i d'imatge de partit. Sense anar més lluny, el passat mes de juliol d'aquest mateix any Lluís Mosella sortia a roda de premsa enrepresentació de Democràcia i afirmava que “el president Mas està fent un gran esforç en pro del consens”, però al mateix temps alertava que aquesta voluntat d'ampli acord “pot acabar diluint el model”. En aquella mateixa roda de premsa també es mostrava preocupat per si la negociació pel nou model s'allargava, tenint en ocmpte la “urgència” que requereix que Catalunya tingui un nou model de finançament pertal de sortir de la crisi.

En unes altres declaracions, aquestes del passat mes de maig, Mosella considerava que "és difícil assolir la independència fiscal sense tenir la independència política", però assegurava que donarien suport "incondicional" al Govern i al president de la Generalitat, Artur Mas, sempre que seguissin en la mateixa línia de defensa del concert."Valorem molt el coratge delpresident per iniciar el procés; la seva voluntat de tirar endavant l'objectiu és honesta". Podem evidenciar com la seva figura té un gran fonament en la d'un portaveu. Exibeix el missatge i el transmet, l'assessor de partit parla, doncs. És per aquest motiu que l'spin doctor al llarg del cicle del seu assessorament ha hagut de construir el missatge i alhora de transmetre'l a un públic. JoanLaporta ha sabut escollir una personalitat que li garantitzés la verbalització del missatge de partit en un context determinat, no només el pensament del concepte. A títol personal, penso que aquesta figura d'spin-portaveu ha beneficiat a Joan Laporta personalment, ja que el líder tenia les espatlles cobertes un cop ell mateix no pugués assistir a alguna ponència o acte específic.

D'aquesta...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Laportada
  • Joana
  • Joana
  • joan
  • Joana
  • Joana
  • Joana
  • Joan

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS