john dalton

Páginas: 2 (400 palabras) Publicado: 8 de junio de 2014
BIOGRAFIA

En la seva infantesa ajudava al seu pare i al seu germà al camp, la seva família no tenia diners però Dalton va poder anar a una petita escola. Un professor li va donar tots elsconeixements que tenia perquè ell volia saber tot.

Als 12 anys va obrir una escola als seu poble, va saber suportar tots els problemes que tenia amb nois més grans que ell, però al final va tancar-la perfalta de pressupost

John Gough, el fill cec d'un ric comerciant, es va fer amic de John Dalton. Li va ensenyar llengües, matemàtiques i òptica, a més de compartir amb Dalton. L'interès de Dalton esva estendre cap a la pneumàtica, l'astronomia i la geografia, i el 1787 va començar a obtenir ingressos extraordinaris impartint conferències.

A l'edat de 26 anys (1792), Dalton va descobrir que niell ni el seu germà eren capaços de distingir els colors
En 1803, mentre tractava d'explicar la seva llei de pressions parcials, va començar a formular la seva major contribució a la ciència: lateoria atòmica.

Segons el seu desig, després de la seva mort se li va practicar l'autòpsia per determinar la causa del que després es va cridar daltonisme. El seu últim experiment va demostrar que eldaltonisme no és un problema de l'ull mateix, sinó que estava causat per alguna deficiència del poder sensorial.

L’any 1825 va rebre la medalla de la Societat Científica per el seu treball sobre lateoria atòmica.


-Teoria atòmica (1803)
Els pesos d'un dels elements que es combinen amb el mateix pes de l'altre estan en la relació de nombres enters simples:
1 - La matèria és discontínua,està formada per partícules molt petites anomenades àtoms que no poden dividir per cap procediment físic conegut.
2 - Els àtoms d'un mateix element són similars entre si i iguals en pes.
3 - Elsàtoms d'elements diferents tenen propietats diferents: pes, afinitat, etc.
4 - Els compostos estan formats per la unió d'àtoms de diferents elements en proporcions numèriques senzilles.

-Daltonisme...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • John Dalton
  • John Dalton
  • John Dalton
  • JOHN DALTON
  • John Dalton
  • John Dalton
  • John Dalton
  • john dalton

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS