Jopjpo

Páginas: 3 (641 palabras) Publicado: 2 de octubre de 2012
es sensacions són la principal font d'informació que tenim sobre el nostre entorn, tant intern (el propi cos) com extern (el món que ens envolta). Mitjançant les sensacions arriba al cervell tota lainformació que permet als individus orientar-se i vincular-se amb la realitat.[1]

Classificació de les sensacions
Interoceptives:Són les que provenen del prop medi intern del'organisme i de l'estat dels processos interns del mateix. Es tranmeten per via del sistema nerviós autònom i són les sensacions més difuses i menys conscients com ara el malestar, la comoditat o la tensió.susciten un comportament orientat a satisfer les necessitats o eliminar els estats de tensió.
Propioceptives: Aporten informació sobre la situació del cos en l'espai i la postura de l'aparellmotriu, assegurant la regulació dels nostres moviments. Els seus receptors es troben als músculs i superfícies articuladores. En aquest sentit trobem les sensacions referides a l'equilibri transmesesvia el nervi vestibular (al nervi auditiu) i en estreta relació amb el sistema visual.
Exteroceptives: Referides a l'obtenció de senyals procedents del món exterior, que són la base delconeixament conscient. Es podrien dividir en diferents subgrups.
Sensacions per contacte: Requereixen l'aplicació directe de l'òrgan receptor a la superfície del cos que les engendra peraparèixer (gust i tacte).
Sensacions intermèdies o intermodals: Com percebre certes olors fortes, sons estridents o llums intenses.
Sensacions a distància: Òrgans que actuenmitjaçan reu interval d'espai (olfacte, oïda i vista).
Tipus inespecífic: Com per exemple la fotosensibilitat de la pell, la capacitat de l'epidermis per percebre els colors).

Percepció
Elreconeixement d'un lloro es faria per la confrontació entre la informació sensorial i l'experiència anterior


Article principal: Percepció

És la interpretació de la informació sensorial i...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS