JOSEP FONTANA - POR EL BIEN DEL IMPERIO

Páginas: 4 (871 palabras) Publicado: 12 de noviembre de 2014
JOSEP FONTANA
POR EL BIEN DEL IMPERIO
Una historia del mundo desde 1945

Por el bien del imperio és un llibre escrit per Josep Fontana que parla sobre la història del món des de l’any 1945 –quan acaba la segona guerra mundial-. Fontana l’escriu com a una reflexió personal sobre els fets que van succeir durant la guerra i després de la guerra.
Ell tot just tenia catorze anys quan va acabar,i va créixer -com molts altres- amb l’esperança que les promeses fetes a la Carta de l’Atlàntic, escrita l’any 1941, es complissin algun dia. En aquesta carta, els vencedors van prometre igualtat,democràcia, llibertat... Van prometre proporcionar la pau per tots els homes de tots els països lliures. Una pau que ha quedat només en «una promesa».
A l’actualitat, no només no hi ha democràcia nipau, sinó que la situació ha empitjorat. A causa de la globalització hi ha hagut un empobriment relatiu i les desigualtats han augmentat. Només cal mirar països com Irak o Afganistan, on encara hi haguerra, una guerra en què «casualment» els Estats Units hi estan implicats. No s’entén que en un món on «governa la democràcia i la llibertat» segueixin morint milers de persones cada dia. No s’enténque alguns tinguin tant i els altres tant poc.
Però tots aquests fets que patim avui, no sorgeixen del no-res. Avui patim les conseqüències de la guerra freda, que va començar l’any 1945 ienfrontava els dos mons. Per una part, el món occidental-capitalista, dirigit pels Estats Units. Per l’altre, el món oriental-comunista, dirigit per la Unió Soviètica. A Nord-Amèrica, Truman estableix unadoctrina contra el totalitarisme soviètic i el comunisme. Mentre que a l’URSS lluiten per una societat socialista igualitària contra l’imperialisme capitalista.
L’any 1991 acaba la guerra freda amb ladissolució de la Unió Soviètica. Es signe el pacte de Varsòvia, per tal que es retirin les forces armades russes. De tal manera, ja no hi havia perill. Tot i això, el bàndol occidental, que en surt...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • EL NUEVO IMPERIO NORTEAMERICANO Josep Fontana
  • Josep Fontana
  • Ensayo Josep Fontana (2012), Por el bien del Imperio, una historia del mundo desde 1945, Una crisis global (pp. 931 –...
  • Josep Fontana Por El Bien Del Imperio Una Historia Del Mundo Desde 1945 Resumen
  • Por el bien del imperio
  • Resumen Cap 1. Fontana, "Por el bien del imperio
  • josep fontana
  • Por El Bien Del Imperio Capitulo I

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS