Judit i Holofernes Word

Páginas: 2 (256 palabras) Publicado: 9 de marzo de 2015
Context
El segle XVII va estar determinat per la depressió degut a l'estancament de la població, la frenada de la l'entrada de metalls preciosos, revolució delspreus i les guerres. Culturament va ser una epoca de grans pensador i científics com Galileu Galilei, Torricelli, Newton, Kleper, i Descartes, que van aportar gransteories i descobriments. El Barroc s'inicia quan Roma i l'Imperi Hispano germanic va aceptar el seu fracàs per aturar la Reforma.

Descripció formal
L’escenas’estructura en forma de triangle, on els vèrtexs són els caps dels tres personatges; d’aquests, el d’Holofernes és el centre culminant de l’acció, perquè hi converteixentotes les altres línies compositives. L’escena principal es presenta en primer pla i mostra l’instant precís de l’acció amb cruesa i dramatisme, que es ladecapitació d’Holofernes, característica típica del barroc. El conjunt mostra un gran dinamisme, que es pot apreciar en les postures dels braços. Els personatges, no estánidealitzats, ja que es mostren com a gent normal. Hi ha un gran detallisme en els vestits i el llit tacat de sang.
Referent a l’expressivitat, contrasta la fredori pasivitat de les dues dones amb l’expressió de patiment i sofriment de Holofernes.
Artemisia envolta l’escena d’un tenebrisme intens, trencat només per un potentfeix de llum artificial, que il·lumina l’escena d’esquerra a dreta en diagonal, sense que sapiguem emolt bé d’on provè. El dramatisme expressat per aquest fortcontrast del clarobscur s’accentua per mitjà d’un cromatisme ric i dens on principalment destaquen els colors vermell, blau i blanc que predominen sobre la línea.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Judit i Holofernes
  • derecho fiscal I word
  • Andrea Masip I Judit Rodr Guez
  • Judit
  • Judit
  • judit
  • judit
  • Word Basico I

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS