jutjhd

Páginas: 10 (2453 palabras) Publicado: 12 de noviembre de 2013






























Els diferents sistemes per controlar el pes:


El paràmetre bàsic per controlar el pes dels pacients (Pàg.3-4)

El mètode o la cirurgia “POSE” (Pàg.5)


La dieta de soja (Pàg.6)

Les tires “màgiques” (Pàg.7)

Els laxants (Pàg.8)

La bellesa (Pàgs. 9-11)

Conclusió (Pàg.12)












SISTEMES PERCONTROLAR EL PES IDEAL I LA FIGURA
1. El IMC (Índex de Massa Corporal):
L'índex de massa corporal (IMC) és una mesura estadística del pes a escala d'un individu d'acord a la seva altura. Es tracta d'un índex simple de pes per la talla i és àmpliament utilitzat pels professionals mèdics, de salut i de la condició física per classificar baix pes, sobrepès i obesitat en els adults. És el paràmetre bàsicdels especialistes alhora de controlar el pes dels seus pacients. Aquest índex es calcula dividint el pes (en quilograms) pel quadrat de la talla (en metres):



Exemple: Mides 1,66 metres d'altura i peses 70 quilos de pes.





















Si el resultat et surt entre 20 i 25: Felicitats, tens l'índex de massa corporal normal.

Entre 25-27,5: Has de cuidar unamica més perquè tens un sobrepès lleu, no preocupant.

Si el resultat és de 27,5 a 30: Recomanable iniciar una dieta i un programa d'exercicis físics diaris perquè tens un sobrepès moderat.

Si et surt entre 30 i 35: Pateixes obesitat, el teu estat de salut no serà bo. Practica esport i menja aliments més sans.

Resultats superiors a 35: Pateixes obesitat mòrbida, considerada una malaltia, elmillor és buscar ajuda d'un professional perquè et pugui orientar en un programa continu de dieta i exercicis.
Taula dels Avantatges i Inconvenients

Avantatges

Inconvenients

Es considera com la millor manera de determinar si un individu està tenint un pes saludable.

Com que no és una mesura del greix corporal, les persones molt musculoses sovint cauen en la categoria de sobrepès quanno tenen massa greix.

És popular perquè és simple, ràpid, eficaç i s'aplica tant a homes i dones adults, així com a nens.

L'IMC pot col · locar als individus que han perdut múscul en la categoria de pes saludable.

És una eina útil per avaluar ràpidament la classificació del pes.

Mesurar l'índex de massa corporal per les persones molt baixes o dones embarassades no és apropiat.

És mésprecís calculant el grau de greix corporal que només el pes.

L’IMC pot provocar en una dona un major risc de desenvolupar pressió arterial alta, vessament cerebral i malalties cardíaques. Ja que es creu que l'excés de greix abdominal és més amenaçador per a la salut que el del maluc o el greix de la cuixa.

A més, no has de ser d'un pes o mesura exacta per ser considerat 'normal'. Hi ha unrang dins de cada classificació per permetre diferents tipus de cos i formes.

Es demanen als metges que mesurin les cintures dels seus pacients abans de fer l’IMC.


2. El mètode o la cirurgia POSE:
La reducció d'estómac sense incisions, mètode POSE o cirurgia POSE, es realitza per via oral mitjançant una simple endoscòpia i consisteix en realitzar una sèrie de plecs en el fundus gàstric permodificar la mida de l'estómac i reduir la seva capacitat, així com en l'antre per alentir el buidatge. L'objectiu és generar una sensació de sacietat constant perquè el pacient se senti satisfet ingerint una petita quantitat d'aliments.

La durada de la cirurgia és d'uns 40 minuts i es realitza amb anestèsia general. Com es tracta d'una intervenció mínimament invasiva, està considerada de baixrisc i l’ ingrés hospitalari sol ser de tipus ambulatori o de tan sols 24 hores. Serà sempre el cirurgià qui determini, depenent de cada cas, el temps d'hospitalització necessari.

Com que no hi ha incisions ni ferides externes, el procés de recuperació després del mètode POSE o la cirurgia POSE és molt ràpid i poc molest. De fet, un pacient pot operar un divendres i reincorporar-se a la seva...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS