Júpiter

Páginas: 3 (504 palabras) Publicado: 3 de octubre de 2012
Presència o absència d’atmosfera. Si hi ha, dir la composició.
Presència o absència satèl•lits. SI hi ha, dir quants hi ha i el nom dels principals.
Presència o absència d’anells. SI hi ha, dir lescaracterístiques.
Característiques de la superfície planetària (temperatura, composició…)
Característiques pròpies (curiositats)

5. Júpiter

- Júpiter, es el cinqué planeta del Sistema Solar,és el més gran d’aquets Sistema i també es el que compte amb més satel·lits, amb un total de 63.

5. 1 La seva atmòsfera
Júpiter es un planeta que compta amb la presencia d’atmòsfera. Aquesta es lamés gran de tot el Sistema Solar. Està composada en major part per idrogen mol·lecular i heli en quantitats semblans a la d’una estel. L’atmosfera de Júpiter està composada, a part dels 2 granselements que més hi predominen, per altres que la seva abundancia es més escasa, tals com el metà, acid sulfhídric, aigua, amoníac…

5.2 Els Satel·lits

Júptier es el planeta que compte amb méssatel·lits de tot el Sistema Solar, amb un total de 63 satel·lits, està seguit de Saturn que en té 61 i Urà amb 27.
Els satlel·lits de Júpiter estàn dividits en 2 seccions o tipus de satel·lits, elsGalileians i els Menors. Els 4 satel·lits més importants i grans de Júpiter són:
-Ío
-Europa
-Ganímedes
-Calisto
Aquests 4 satèl·lits formen part de la classe de satèl·lits Galileians. Tots elsaltres formen part de la categoria de Menors.

5.3 Els anells de Júpiter

Júpiter també es poseedor d’anells al voltant seu. Estan compostos de pols que en part, van ser pols expulsats dels satèl·litsMetis i Adrastea. Són uns anells bastant debils, el que va fer que no es descobrisin fins els anys 90 per la sonda VOyager. I desde llavors s’han fet molts estudis especifics sobre els seus anells.Júpiter junt amb Saturn i Urà, són els únics 3 planetes del Sistema Solar que compent amb sistemes d’anells planetaris.

5.4 La superficie planetaria
La superficie de Júpiter es un cos gasos...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • JUPITER
  • Júpiter
  • Jupiter
  • jupiter
  • Jupiter
  • Jupiter
  • Jupiter
  • jupiter

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS