Katyn

Páginas: 3 (656 palabras) Publicado: 5 de noviembre de 2012
Katyn Alexander Páez García

El film Katyn esta ambientat als anys 30 i 40, durant la Segona Guerra Mundial. Polònia esta disputada per nazis i soviètics, trobant-se al mig del granconflicte. La pel·lícula ens narra un fet històric controvertit. Un fet d’aquells que a través de la manipulació, la falsificació de documents i el silenci de les persones, va fer que la mentida perduressobre la veritat.

La matança de Katyn, va succeir entre el 1939 i el 1940 al bosc de Katyn, a prop de Smolensk. 22.000 oficials militars polacs van ser assassinats per la NKVD, la policia secreta deStalin, que més tard es convertiria en la KGB. Empresonats i més tard portats en trens fins a Katyn, alguns dels oficials van tenir un judici rápid: comprovada la identitat, els feien entrar en una salai allí rebien un tret al cap. El cos era carregat en un camió que portava els cadàvers a la fossa comuna. Només l’últim dia els oficials van ser assassinats just davant de la fossa comuna. Els pocsoficials que es van salvar de Katyn, van ser amnistiats i integrats al exercit polac al exili, comandat pel general Anders. Les armes utilitzades, com es veu a la pel·licula, son armes alemanyes.Aquest detall serviria als soviètics per incriminar als nazis més tard. A més també com creen noticies propagandístiques per tergiversar els fets. Una cosa que recorda clarament al NODO espanyol.
Al 1943,els alemanys troben evidencies de les fosses comunes on havien sigut llençats (no es pot considerar un enterrament) els cossos dels milers d’oficials polacs. La noticia va ser ràpidament estesa pelsalemanys, posant en evidencia la culpabilitat dels soviètics, i utilitzen el fet, com a mètode propagandístic. Els soviètics van negar terminantment aquesta acusació i van acusar a la vegada alsnazis de la increïble matança. En aquesta acusació, els soviètics van tenir el suport dels països aliats. Els soviètics argumentaven que les tropes de Hitler, al envair Polonia al 1941, havien realitzat...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La matanza de katyn
  • A Propósito de Katyn
  • katyn
  • Comentario Sobre La Película Katyn
  • Katyn. Andrzej Wajda.
  • crimen de katyn
  • Reseña katyn
  • Katyn pelicula

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS