kdmgh

Páginas: 8 (1817 palabras) Publicado: 30 de enero de 2014

GALILEU GALILEI

1. Treball d’informació:
A)
Llilana Cavani: Liliana Cavani (Carpi, Mòdena, Itàlia, 12 de gener de 1933) és una guionista i directora de cinema italiana, que va estudiar literatura i es va diplomar en el Centre Experimental de Cinematografia; El treball que realitza Liliana Cavani en la pel·lícula de Galileo Galilei es situa en l'espai destinat al tractament del temaELS HOMES I EL SEU TEMPS. I permet una interpretació subjectiva que objectivitza a partir dels seus personatges.
Jesuïtes: Sant Ignasi de Loiola, el fundador d’aquest orde religiós, va voler que els jesuïtes estiguessin sempre preparats per a realitzar qualsevol tasca o ser enviats a qualsevol lloc on fossin requerits. Formació de més de 10 anys (estudien filosofia i teologia, i estudiardiferents llengües) Els jesuïtes realitzen els tres vots habituals de la vida religiosa (obediència, pobresa i castedat), però a més a més, afegeixen un vot extra d'obediència al Papa de Roma.
Dominics: L'Orde de Predicadors que va ser fundat per Domènec de Guzmán (1170-1221). La vida dominica es basa en els anomenats “quatre pilars de la vida dominica”, establerts al segle XIII: vida en comunitat (ambels vots d'obediència, pobresa i castedat), pregària i litúrgia en comunitat, estudi i servei. I, a més, la predicació de l'Evangeli i l'apostolat.
Galeno: Metge i filòsof grec. Galeno va sostenir com a tesi que la salut de l'individu es basa en l'equilibri entre la sang i una sèrie d'humors coneguts com bilis groga, bilis negra i flegma. Galeno va ser pioner en l'observació científica delsfenòmens fisiològics, també va aconseguir demostrar que les artèries no transportaven aire, com llavors es creia, sinó sang.
Pau V i Urbano VIII: Pau V va ser Papa de l'Església Catòlica entre 1605 i 1621. Va intentar silenciar a Galileu Galilei amb qui es va reunir l'any 1616. Va finalitzar completament la Basílica de Sant Pere i va millorar la Biblioteca Apostòlica Vaticana. Com molts altres Papes,va ser acusat de nepotisme. Urbano VIII va ser Papa de l’Església Catòlica entre 1623 i 1644, va ser cèlebre per la seva activitat diplomàtica, les seves reformes eclesiàstiques, obres públiques i patronatge artístic.
Giordano Bruno: va ser un astrònom, filòsof i poeta italià, va proposar que el Sol era simplement un estel; que l'univers havia de contenir un infinit nombre de mons habitats peréssers intel·ligents, i va proposar, en el camp teològic una forma particular de panteisme, la qual cosa diferia considerablement de la visió cosmològica sostinguda per l'Església catòlica. Ho van portar a ser condemnat per les autoritats civils de Roma després que la Inquisició romana ho va trobar culpable de heretgia, va ser cremat en la foguera. Influirà més tard en Spinoza, Leibniz i romanticismealemany.

Inquisició: Era la supressió de la heretgia majoritàriament en el seny de l'Església catòlica. La inquisició romana va ser creada en 1542, davant l'amenaça del protestantisme, pel Papa Pablo III. La seva principal tasca va ser desmantellar i atacar a les organitzacions, corrents de pensament i postures religioses que soscavessin la integritat de la fe catòlica, i examinar i proscriureels llibres que es consideressin ofensius per a l'ortodòxia.
Reforma i contrareforma: La Reforma era un moviment religiós iniciat per Martin Luter al segle XVI a Europa, la qual cosa es pretenia amb la reforma era treure l'església del poder, ja que quan una persona estava moribunda, l'església ( sacerdots) li deien que li lliurés el seus béns, llavors Luter va fer que la gent no cregués el queli deia l'església. Els seguidors de la reforma també van ser o més aviat són coneguts com a protestants. Ara la contrareforma ( oposat a la reforma) va ser iniciada per Ignacio Loyola amb la finalitat de desmentir tot el que Luter deia sobre l'església. I amb això pretenien consolidar l'autoritat papal i la fe cristiana.
Calví i Luter: Marti Luter va ser un teòleg, frare catòlic de l'Orde de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS