Kjljpiojijhugtf

Páginas: 4 (968 palabras) Publicado: 22 de enero de 2012
Països Catalans
* 8 de setembre - la Conca de Barberà i Balaguer: Felip de Borbó les visita i es converteix en el primer Borbó que ostenta el títol de duc de Montblanc.
* 13 de desembre - Ungrup d'intel·lectuals nacionalistes espanyols creen, al CCCB el Foro Babel amb la intenció d'esdevenir un grup de pressió a favor del l'ús del castellà a Catalunya.
* Inauguració del Museud'Història de Catalunya, a Barcelona.
Món
* 29 de febrer - Sarajevo (Bòsnia i Hercegovina) - Finalitza el setge de Sarajevo mantingut pels paramilitars i soldats serbis durant la Guerra de Bòsnia, el mésllarg contra una gran ciutat en la història militar moderna, des del 5 d'abril de 1992, durant quasi bé quatre anys.
* 3 de març - Espanya: Eleccions generals, guanya el PP per un estret marge de156 escons, i el PSOE 141.
* 7 de març - Ramallah (Cisjordània): s'hi constitueix el primer parlament palestí escollit democràticament.
* 15 de març - Malabo (Guinea Equatorial): TeodoroObiang, fins aleshores president del país, es proclama cap de l'estat.
* 25 de març - Brussel·les (Bèlgica): el Comitè Veterinari de la UE prohibeix las exportacions de vaca britànica així com elsseus productes derivats, a causa de la malaltia de las "vaques boges" (encefalopatia espongiforme).
* 27 de març - EUA: Surt a la venda el primer ordinador de butxaca Palm Pilot, amb el sistemaoperatiu Palm OS.
* 18 d'abril - Quana (Líban): L'exèrcit d'Israel bombardeja la base dels cascos blaus de l'ONU, matant almenys a 106 civils que s'hi refugiaven.
* 5 de juliol - Edimburg(Escòcia): hi neix el primer mamífer clònic, una ovella anomenada Dolly; l'Institut Roslinde ho farà públic el 23 de febrer de l'any següent



1.- INTRODUCCIÓ

A nivell mundial, al 1996, hi van haverels següents esdeveniments:

Àmbit social:
UNICEFF, Fons de Nacions Unides per a la infància, va ser creada per l'Assemblea General de les Nacions Unides l'any 1946 per a ajudar als nens...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS