kondratieff

Páginas: 3 (637 palabras) Publicado: 14 de octubre de 2013
1. BIOGRAFIA
NIKOLAI KONDRATIEFF (1892-1938)
Kondràtiev va ser un economista rus nascut el 1892. Va estudiar a l’escola d’economia matemàtica russa de la universitat de Sant Petersburg, adquirintuna gran base matemàtica però s’especialitzà en estudis estadístics i d’economia agrícola.
Es va afiliar al Partit Socialista Revolucionari entre 1917-1919 i durant els anys 20, fundà l’Institut derecerca de la Conjuntura a Moscou, on va estar al capdavant fins el 1928. Paral·lelament va exercir de docent a l’Acadèmia Agrícola de Timiriazev. Aquets anys aprofità per desenvolupar tant les sevesinvestigacions teòriques sobre els cicles econòmics llargs, que mes tard s’anomenaren “Cicles de Kondràtiev” com la intervenció activa en la política econòmica soviètica.
Durant la dècada dels anys20, va participar en el primer pla Quinquennal de la Unió Soviètica i en l’anàlisi de factors de creixement de la economia soviètica; va recolzar els plans econòmics de la Nova política Econòmica iexposar la seva oposició a la col·lectivització radical i industrialització a qualsevol preu.
És a l’any 1928 quan el retiren del seu càrrec de director de l’institut de Conjuntura per estar endesacord amb les polítiques executades en aquesta, i al 1930 el detenen i condemnen a vuit anys de presó acusat de pertànyer a un partit camperol que va ser inventat per la NKVD.
Passats aquests vuitanys i amb una salut deteriorada, obté una segona sentència on se’l condemna a 10 anys més de presó. Tot i això, el mateix dia de la sentència l’any 1938, amb 46 anys, fou afusellat.
La teoria delscicles llargs de Kondratieff té origen durant el segle XIV. Autors com Engels i Marx foren els primers en adonar-se’n de l’existència de cicles de llarga durada i cap al 1896, Alexander Parvus va ser elprimer en utilitzar la paraula “onada” en els seus treballs per referir-se a aquests cicles llargs. Als inicis del segle XX doncs, Kondratieff estudià i recopilà durant 1919 i 1921 estadístiques per...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • LOS CICLOS DE LAS ONDAS DE KONDRATIEFF.
  • Teoria de kondratieff
  • El Ciclo De Kondratieff
  • Ciclos kondratieff
  • Ondas Largas de Kondratieff
  • El ciclo largo de kondratieff

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS