ksjdhf

Páginas: 2 (421 palabras) Publicado: 5 de diciembre de 2013
Concepte d'intel·lectual

Els grans temes de la sociologia: relacions socials, canvi social, autonomia/heteronomia, desigualtat, ordre i conflicte, sentit.
A partr de les consideracions generalssobre alguns clàssics.

Http://membres.lycos. fr/clotilde/etexts/index.htm

Esquema
vida i idees generals
positivisme
sociologia
lei dels tres estadis
jerarquia de les ciencies
ordre, basefilosofica
de tota manera, per quin motiu és un clàssic?

Vida i idees
Vivia a Montpeller, frança epoca de revolució francesa, el problema del comte es el problema de l'ordre, les sevespreguntes son sobre lordre. Tot i que es matematic es un home amb inquietuds per la societat tant desendreçada i caòtica del moment, el porta a fer secretari personal de Saint Simon (socialista utopicreferent de l'epoca). Es preocupa pel desti de la gent. Despres el deixa perque creu que saint simon incorpora masses coses religioses de la cristiandat. Li semblara que a diferencia de la societattradicional, en la que hi predomina l'ordre, en la societat del moment han d'incorporar la nova ciencia, el positivisme per garantir l'ordre. Creu que la societat en la que vivia es posible coneixer a partirde l'observacio. Coneixer a traves de la cientifica moderna. No pots coneixer sense valors perque acabes sotmes als teus propis valors. Reivindica els fets. Reivindicacio de l'empirisme. Sabem que lesidees son importants pero cientificament aquestes si no es contrasten am els fets no tenen valor. No son ciencia. La posició de comte, ell es pensaba que amb els fets ja n'hi habia prou.

L'homeestaba fascinat per la fisica, acaba convertint en una barreja entre la fisica i la societat que anomena sociologia.

Primacia del tot sobre les parts
Per ell el mes important es el tot, i no lesparts, la societat no es la suma dels individus, es molt mes.

La història és el progrés del coneixement.
La historia de la humanitat es la historia del progres del coneixement. L'element clau son...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS