la balanguera

Páginas: 4 (808 palabras) Publicado: 21 de mayo de 2015
Joan Alcover va néixer i morir a la ciutat de Mallorca als anys 1854 i 1926. Va estudiar Dret. Fins al 1903 va ser un escriptor bilingüe, i a partir d’aquesta data, la seva producció va seríntegrament en català. Es va dedicar a la poesia i a l’assaig literari, on va defensar tendències clàssiques i la pràctica de l’actitud moral dels romàntics. La seva obra “Cap al tard”, on hi trobem “Labalanguera”, donava una visió idíl·lica del camp mallorquí, de la gent, el paisatge i les llegendes. Són temes de la seva poesia la vida com a drama, el temps destructor i la mort.
El tema del poema és elpas de la vida i que la mort arriba per a tothom.
La balanguera és una filadora que treu el fil de la nostra vida. El temps passa molt ràpid, i la gent que ara viu feliç, canta i riu aviat morirà.Sense parar de filar, fa passar el dia, la nit i les estacions i també la vida de joves i vells.
Podem considerar que aquest poema es pot dividir en cinc parts, que són les cinc estrofes.
La primerapart se’ns presenta a la balanguera com una aranya que fila el fil de la nostra vida, també podem veure que es vella ja que diu que el fil se l'hi esta acabant per cosir la seva vida. També ens parladel esser mitologic que seria la parca, que aquest esser representava que tallava el fil de la vida.
La segona ens parla de que coneix el passat i el futur, quan parla de la primavera està fent unplany al futur, ja que li recorda a la seva família.
La tercera ens demostra que el temps passa molt ràpid i que la felicitat s’acaba amb la mort, per lo tant estaríem parlant del TEMPUS FUGIT. Tambépodem observar que parla de la seva família, del seu matrimoni i del seus fills, fa un pensament cap a ells.
La quarta, la balanguera s’emociona al veure la seva pàtria, i en la nit del país veu una novaalbada, esperant un altre demà.
Finalment, la cinquena, ens parla d’esperances en el jovent i en els infants que pugen. L'esperança que els joves tirin endavant el patriotisme.
El personatge únic...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • LA BALANGUERA JOAN ALCOVER
  • Joan alcover i la balanguera
  • Joan Alcover, La Balanguera

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS