La colonia vidal

Páginas: 3 (574 palabras) Publicado: 9 de noviembre de 2014
LA COLÒNIA VIDAL DE PUIG-REIG

1- ENERGÈTIC: El més important era que la producció d’energia era més econòmica amb l’energia hidràulica.
LABORAL: Era que si volien tindre una fàbrica tèxtil alcostat del riu o aprofitant l’energia hidráulica aprofitarien millor els diners.
- Riu Llobregat
- Perquè els treballadors estiguessin mes a prop de casa seva, fer-los treballar més hores i perquèdescansessin millor. A cada treballador se li assignava un habitatge on poder tenir la família, anar amb més ganes a treballar i que no es queixessin de les seves condicions.

2- Perquè l’energia delriu feia que la fabrica funciones i era factible casi tot l’any ja que a l’hivern s’utilitzava carbó perquè el riu es congelava.
3- Moure les turbines i provocar el moviment de les màquines.S’utilitzava a l’hivern o quan hi havia sèquia. Procedia d’Anglaterra.
4- En la planta baixa i a les plantes superiors es realitzaven els processos de netejar el cotó fins a la fabricació de nous teixits.Primer es netejava amb l’obridora( l'encarregada d'obrir els flocs i eliminar les fulles, brutícia, llavors, i altres impureses de les fibres.), seguidament passava per la carda de xapons (la màquina quedesenredava les fibres.), a continuació el fil obtingut es posava al manuar
( encarregada de estirar, pentina i orienten les metxes.), el quart pas era que els fils passessin a la metxera( que erenles màquines que estiraven i feien més primes les metxes.) per tant, quan arribava a la contínua (s'encarregava de convertir les metxes en fil.)ja estava fabricat el fil i nomes faltava passar perl’ordidor (era la que agrupa tots fils en un plegador.)i finalment quan arribava al tel·ler de garrot:(la màquina que transformava el fil en teixit.)ja havien acabat el procés.
-Al costat del riu peragafar la força del riu i fer energia hidràulica.

5- INDUSTRIALS: Tot l’edifici on transformaven el cotó en teixit, sala de turbines i maquina de vapor.
RESIDENCIALS: Tots els habitatges, tant...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La Colònia Vidal
  • Colònia Vidal
  • La colònia industrial vidal
  • Colonia vidal(barcelona)
  • Colonia Vidal Fitxa Tecnica
  • colonia vidal
  • COLONIA VIDAL
  • Colonia vidal de puig-reig

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS