La Colonització De L'Índia

Páginas: 10 (2392 palabras) Publicado: 24 de diciembre de 2012
ÍNDEX


• El país abans de la colonització..............pàg.2


• La conquesta..................................pàg.2-3-4

• L’organització de la colònia..................pàg.4-5

• L’explotació........................................pàg.5

• El procés de descolonització............. pàg.5-6-7

• Conseqüències de la colonització..........pàg.7-8

•Bibliografia.........................................pàg.8











1- El país abans de la colonització

L’Índia estava bastant desenvolupada pel que fa a l’administració dels seus territoris en mans de l’Imperi Mogol. L’emperador Akbar va reorganitzar el territori, i a l’administració central hi va posar quatre funcionaris: l’encarregat dels impostos, el cap de l’exèrcit,l’encarregat del funcionament de la Casa Reial i el jutge suprem de l’estat.


La noblesa posseïa les terres i les explotava en un règim feudal semblant a Europa.


La població de l’Índia al voltant del S.XVI era de 110 milions d’habitants.


L’activitat econòmica del país es basava en l’artesania tèxtil que era la principal font d’exportació de l’Índia. Els teixits que s’exportaveneren de gran qualitat, però era una indústria artesana i domèstica ja que s’elaborava a les aldees.


L’altra activitat econòmica important era l’agricultura. La dominació anglesa va perjudicar seriosament la pagesia, ja que els anglesos van orientar l’activitat agrícola als conreus d’exportació.


2- La conquesta


La conquesta de l’Índia la va portar a terme l’Imperi britànic uncop s’havia assentat a la Península i havia expulsat els francesos, holandesos i portuguesos que ja tenien algunes bases i factories a la costa del país.


Inicis de la conquesta de l’Índia


Els intents de colonitzar l’Índia havien començat molt abans. Els europeus hi van arribar inicialment per comerciar. Aviat amb aquestes activitats comercials van aconseguir grans beneficis, jaque podien vendre els seus productes i aconseguir primeres matèries sense pagar impostos.


El 1498, Vasco da Gama, un explorador portuguès, havia trobat una ruta marítima al voltant de l’Àfrica amb l’objectiu de vendre les espècies als europeus. Però això va durar ben poc.


A finals del S.XVII, Portugal havia perdut part de les possessions, essent substituït per holandesos i britànics,que havien estat enviant flotes armades a l’oceà Índic per atacar altres bases.


Durant el S.XVII els holandesos van construir factories a la costa del país, però els anglesos no van trigar a fer-se amb elles. A més, al 1600 alguns mercaders britànics van fundar la Companyia de les Índies Orientals per protegir les seves àrees a Bombai, Madràs i Calcuta.


Els francesos també tenienla seva pròpia Companyia de les Índies i es van establir a la costa occidental a partir de 1667. Van ser els principals rivals dels anglesos.


Els britànics havien intentat augmentar la seva influència, però l’emperador Aurangazeb ho havia impedit. A mitjans del S XVIII, amb la decadència de la cort mogol, tant britànics com francesos van decidir que havia arribat el moment de l’expansió.En aquesta mateixa etapa a Europa va esclatar una guerra entre els dos rivals.


Al 1745 ambdós països es van enfrontar a les regions de Karnataka i de l’actual Tamid Nadu. Els anglesos van vèncer i es van apoderar de Madràs, que pertanyia als francesos. Aquestes batalles van ocórrer en gran part a causa de la debilitat i rivalitat entre els reis indis, que ja no estaven sotmesos a l’Imperimogol.


En 1756 va tenir lloc l’inici de la guerra dels Set Anys, que va acabar amb la victòria anglesa, i va privar als francesos de tot el seu poder. I mitjançant el Tractat de París, els van prohibir fortificar les seves factories.


Expansió i conquesta britànica


Els anglesos es van dedicar a estendre els seus territoris. L’emperador mogol Farrukhsiyar havia permès a la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Colonització de colòmbia
  • comentari de text de la colonització
  • Festivitats A L'Índia
  • La Xina I L'Índia: Gegants Mundials

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS