La explosión del periodismo

Páginas: 4 (990 palabras) Publicado: 19 de diciembre de 2011
Què és el periodisme? Qui és el periodista? Eugenio Scalfari, fundador de “La Repubblica” d’Italia, va dir fa uns anys que “el periodista és aquell que li diu a la gent el que li passa a la gent”, isi li afegíssim la passió per l’escriptura i la inquietud per saber més, tindríem una possible definició. Malauradament, el periodisme no és solament això. En qüestió d’uns anys la manera en queconcebíem aquesta professió ha canviat, perquè la forma de comunicar-nos també ho ha fet i, tal i com diu el títol, hem passat de voler anar a comprar el diari perquè ens informin del que passa, aesquivar allaus d’informació perquè nosaltres també la podem generar.
Paraula rere paraula, en més de cent cinquanta pàgines repletes de missatges, reflexions, casos particulars, cites i dades envoltadesde metàfores, Ignacio Ramonet intenta plasmar la situació actual del periodisme en quant a l’impacte causat pel “meteorit Internet” i l’actitud dels propis mitjans i periodistes davant d’aquestarealitat. Aquesta radiografia de la professió, a més d’aconseguir el seu propòsit, esdevé, conscient o inconscientment, un exemple del que és i ha de ser el periodisme, el periodisme professional.
Elmodel de transmissió d’informació ha canviat i els mitjans de comunicació també, això és una realitat que s’ha d’assumir, com es va assumir en el seu dia que existís un aparell capaç de plasmar uninstant de la realitat o s’inventés una màquina capaç de generar documents digitals i desar-los en una unitat de memòria amb possibilitat de recuperar-los, modificar-los i intercanviar-los. Latecnologia evoluciona per facilitar-nos tasques de la nostra vida, però el que a vegades no pensem és que nosaltres hem d’evolucionar amb ella, i això comporta una tasca d’adaptació i reacció davant del quese’ns presenta, un compromís de convivència entre el vell i el nou, i la predisposició a acceptar un nou nou, que deixarà el nou que coneixíem per vell, però no tan vell com el vell anterior. Un...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Explosion Del Periodismo
  • EXPLOSIONES
  • explosion
  • explosiones
  • explosión
  • explosiones
  • Explosión Solas
  • EXPLOSION EN ATITALAQUIA

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS