La felicitat

Páginas: 2 (465 palabras) Publicado: 6 de noviembre de 2013
LA FELICITAT: RACIONAL O IRRACIONAL?
Ens hem de deixar guiar pel nostre costat racional, o per la nostra vessant irracional?
Per poder respondre aquesta pregunta, la primera feina (o dificultat)que trobem, és definir que és la felicitat. La felicitat és un estat d'ànim, que segons els diccionaris, s'assoleix quan s'arriba a una meta desitjada o fixada.
Segons aquesta definició, i els quihan fixat aquesta, la felicitat ve donada pel nostre comportament racional, aquell que s'ha anat fixant durant el pas del temps, i aquell que hem de seguir si no volem el rebuig de la societat.
Bé,em sembla correcte que la felicitat s'obtingui a l'arribar a una meta desitjada, com ara pot ser fer un viatge que es porta un any planejant. Però només és això? Només ens fa feliços allò que planegemamb un cert temps?
La meva resposta és que no. Hi ha altres coses, que no es planegen, són espontànies, i igualment ens fan trobar-nos en un estat de felicitat. Per exemple, una festa sorpresad'aniversari, no està plantejada, i ens aporta una gran felicitat. O el somniar amb aquella persona que estimem, i que no tenim. Totes dues situacions no estan buscades, no intentes arribar-hi, però quanes donen, les persones senten una gran felicitat dins seu.
Però la irracionalitat no només és això. Hi ha una gran part del nostre ésser, que nosaltres mateixos, sense saber-ho, la reprimim. N'és unexemple la dona de "Un método peligroso", que el dolor físic i la humiliació li produïen un plaer extrem. Això és degut a que el nostre subconscient reprimeix els comportaments que realment ens podenagradar, per tal que no ho donem a veure en societat, i aquesta societat ens rebutgi.
Per aquests motius no podem tancar-nos únicament en una de les dues opcions, i no podem creure que la felicitatve solament donada per la nostra vessant racional o la nostra vessant irracional. Hem de saber que estem formats per totes dues, i que podem deixar que la racional vagi al seu aire, però que per...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • A la recerca de la felicitat
  • La felicitat
  • La felicitat
  • La felicitat
  • Felicitat
  • epicur i la felicitat
  • epicur i la felicitat
  • epicur i la felicitat

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS