la fiestas de la comunidad valenciana

Páginas: 4 (754 palabras) Publicado: 21 de octubre de 2013
També com tots coneixem a Valencia i a molts dels seus municipis es celebren les falles del 15 al 19 de març. consisteix en plantar falles al carrer que seran cremades el 19 de març dia de santjosep.Hi ha una massiva presència de música i pòlvora per tot arreu. L'origen de la festa es pagà, prové del costum llatí de fer fogueres per a donar la benvinguda a la primavera. a la ciutat de València,esta tradició mil·lenària derivà en cremar els trastos vells al final de l'hivern, i en particular els fusters, el dia de Sant Josep, com que és el seu patró. Donat el caràcter jocós dels valencianses començaren a cremar figuretes que representaven persones o fets de l'any anterior. La seua cremada significava l'alliberament d'estos fets o poder acarnissar-se amb ells. La festa va evolucionar aun caràcter més satíric i irònic i els munts de fustes es van convertir a poc a poc en monuments més elaborats, a on els ninots es dissenyaven y pintaven amb antelació.

Les Festes de la Magdalenasón les festes majors de Castelló de la Plana. Es commemoren els orígens de la ciutat, en record històric del trasllat de la ciutat de la muntanya al pla fèrtil. Molt més tard ha tingut influència deles falles i es planten gaiates a la ciutat. Es celebren el tercer dissabte de quaresma, en l'actualitat diumenge, i es celebra un pregó, una desfilada de penitents, una desfilada de gaiates, i l'actecentral, la romeria de les canyes". En aquesta romeria pugen a l'Ermitori de la Magdalena, acte simbòlic on els castellonencs es reafirmen com a poble. Tenen una duració de nou dies.

Alacant tambété la seua festa gran, Les Fogueres de Sant Joan,del 20 al 24 de juny Aquestes festes organitzades amb les peculiaritats actuals daten del 1928, basades en les falles. es planten les fogueres, monumentsartístics que son cremats quatre dies després.

Els Moros i Cristians són una rememoració festiva de les batalles i lluites entre moros i cristians durant la reconquesta, Les festes més...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Comunidad valenciana
  • Un poco de Comunidad Valenciana
  • Peridodo Islamico En La Comunidad Valenciano
  • Precipitaciones En La Comunidad Valenciana
  • EXMANES PAU COMUNIDAD VALENCIANA
  • Recursos hídricos de la Comunidad Valenciana
  • TURISMO EN LA COMUNIDAD VALENCIANA
  • Los templarios en la Comunidad Valenciana

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS