La Gran Guerra

Páginas: 2 (481 palabras) Publicado: 26 de octubre de 2015
Treball de la Primera Guerra Mundial















Orígens de la Primera Guerra Mundial
La primera guerra mundial va ser segurament un dels conflictes més sanguinaris, importants i brutals de lahistòria. Aquesta guerra va començar en 1914 degut a la gran tensió que hi havia entre les potències mundials, tensions polítiques, econòmiques i socials.

Les causes més importants de la guerra éspoden resumir en tres parts, causes polítiques, econòmiques i de ideologia.

Cases polítiques: Hi havia la Triple Aliança formada per Alemanya, Àustria-Hongria i Itàlia; i d'altra banda la TripleEntesa que la formaven la Gran Bretanya, França i Rússia. França estava directament enfrontada amb Alemanya a causa de la seva derrota en la guerra franco-prussiana de 1870. La Gran Bretanya veia com unaamenaça a Alemanya, i Rússia i Àustria-Hongria rivalitzaven per l'expansió territorial i econòmica cap als Balcans. Itàlia s' havia adherit a l'aliança germano-austríaca al final del segle XIX.
Causeseconòmiques: estan relacionades entre les potències industrials per aconseguir monopolitzar el comerç en els respectius territoris colonials i eliminar-ne competència.
Causes ideològiques: el mónestaba en una etapa de aparent pau, la Pau Armada, en qué les potències mundials aparentaven ser neutrals i s' estaven preparant per un enfrontament bèl·lic massiu.

L'esdeveniment que va trencar laaparent pau entre Europa va ser l'assassinat de l'arxiduc Francesc Ferran d'austria-hongria el dia 28 de juny de 1914, a la ciutat de Bòsnia, Sarajevo. Aquell assassinat va suposar que Austria-Hongriaenviés un ultimàtum a Sèrbia. El govern serbi no va acceptar aquella demanda i llavors els austríacs, amb el vistiplau dels alemanys, van declarar la guerra a Sèrbia. A partir de aquí, els governs de lespotències europees, vinculats per pactes polítics i militars van iniciar una sèrie d'accions qu ens portarien a la inevitable generalitzada gran guerra.
És suposava que la guerra acabaria sent...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • la gran guerra
  • la gran guerra
  • La Gran Guerra
  • La Gran Guerra
  • La Gran Guerra
  • La Gran Guerra
  • la gran guerra
  • Gran Guerra

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS