la industrialització

Páginas: 4 (798 palabras) Publicado: 6 de marzo de 2014
HISTÒRIA DE ESPANYA

EXERCICIS PAGINA 117 I 120


1.A partir del DOC. 3 valora el desenvolupament industrial d’Espanya i de Catalunya en la relació amb els països més industrialitzats de laresta d’Europa.

Espanya a comparació d’altres països com Alemanya , Regne Unit ... Te un percentatge en el sector de l’agricultura i pesca molt elevat respecte els altres , te un 66,1% sen elsector més predominant del pais amb més de la meitat de la població activa en aquet sector . En el segon sector ms abundant trobem els serveis amb un 19,5% un dels països amb menys serveis d’Europa i perultim el sector de indústria , mineria i construcció amb un 14,4% sen el pais amb el percentatge més baix´de població activa en aquet sector .

2.Analitza quins obstacles per a la industrialitzacióes dedueixen dels DOC. 2 i 7.

Una mala economia impideix la industrialització , els presopost son molt baixos i amb aquets diners tenen que cubrir les necesitats basiques per a una persona, en elDOC 2 hi ha un recuadre amb les necesitats i el seu valor com la casa amb uns 80 rals , dos pans diaris 445,3 rals vestits i calçat 803 rals , dos petricons de vi , llegums , sal, oli i un cigar412,4 rals i una lliura de carn,sabó i altres necesitats 584 tot aixó fa un total de 2.217,7 despeses anuals . Per aixó la industrialitzacció va tenir molts obstacles perquè els diners que guanyabentreballan els gastaben en necesitats bàsiques.

3.Explica els problemes del carbó asturià que exposa el DOC. 4. Quines conseqüències en van derivar?

El carbó espanyol te un enderriment en la sevaexplotació a causa de la qualitat i el seu preu , a més les mines espanyoles presenten unes vetes que dificulten el seu proces . Hi ha falta de transport ferroviari i maritimi i la localització erapoc favorable , la qulitat era inferior al carbó britanic però el preu era més alt


4.Fixa’t en el DOC. 5 i explica en quines condicions s’emetien els bons. Per què l’excés de deute públic va...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • INDUSTRIALITZACIÓ
  • Industrialització
  • Industrialització
  • La Industrialització Catalana
  • La industrialitzacio de les societats europeas
  • Industrialització d'españa al segle xix
  • INDUSTRIALITZACIÓ I SOCIETAT EN L’ESPANYA DEL SEGLE XIX
  • La Industrialització De Les Societats Europees.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS