La Influencia Social

Páginas: 2 (488 palabras) Publicado: 7 de octubre de 2011
La INFLUÈNCIA SOCIAL

1-En la nostra societat podem trobar una sèrie de normes socials les quals són principis socials que regulen l’acció dels individus a l’interior d’un sistema, indicant quinesaccions són desitjables i quines no ho són en cada situació concreta. Les normes socials, per tant, contribueixen al bon funcionament de les relacions socials i al benestar general.
Una de lescaracterístiques més importants en tots els grups socials és la creació de les normes socials. Aquestes són les regulen el comportament dels membres del grup segons les seves motivacions i les situacions ales quals s’afronten en determinats moments tenint en compte el rol social que tenen dins la societat.
Les normes socials sorgeixen en situacions concretes que es poden situar històricament en uncontext, on creixen i s’expandeixen a altres situacions o a d’altres moments, fins que aquestes normes deixen de ser utilitzades i desapareixen. Així, les normes socials existents per els okupes, van sercreades en un context històric específic: la primera crisis del moviment veïnal i ciutadà (1980) en el període de transició del règim dictatorial al democràtic. El fet que multitud de persones notinguessin una llar familiar, va fer que sorgissin mobilitzacions socials, principalment, en contra de l’especulació del terreny i de la vivenda. Arran d’aquesta situació, el moviment okupa s’organitzaper tal de fer una crítica a la societat actual. El govern, però, en crea d’altres normes per tal de controlar aquest nou moviment social aplicant sancions en l’incumpliment d’aquestes.
Entre lesnormes que sorgeixen, podríem distingir-ne dos tipus: les normes explícites i les normes implícites. La diferenciació entre ambdues rau sobretot en termes de consistència, i per tant, si les personesimplicades en el compliment de la norma són conscients o no d’aquesta. Les normes explícites són aquelles normes que les persones implicades saben de la seva existència i són conscients d’aquestes....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La Influencia Social
  • Influencia Social
  • INFLUENCIA SOCIAL
  • influencia social
  • Influencia social
  • Influencias Social
  • Influencia Social
  • influencias sociales

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS