La Lista De Schindler

Páginas: 6 (1445 palabras) Publicado: 31 de mayo de 2012
TREBALL DE “LA LISTA DE SCHINDLER”

1.- VALORACIÓ CRÍTICA DEL FILM:

La pel·lícula esta basada en una història real de la Segona Guerra Mundial, provocada per els nazis. Aquests perseguien als jueus, fins a tal punt d’aniquilar i extingir la raça jueva.

El film reflecteix molt fidelment el tracte cruel dels alemanys cap als jueus, els treballs forçats a què es veien sotmesos per serconsiderats una raça inferior.

Des de el meu punt de vista la pel·lícula no pot rebre cap crítica negativa, ja que ens reflecteix al màxim la situació passada en aquell moment de la Segona Guerra Mundial.

La "Llista de Schindler" es constitueix en una olla a pressió que destapa totes les crueltats capaços de ser comeses per la raça humana. Però en aquesta olla
es destaquen petits residusque apunten a un altre lloc.

Una història de la vida real on és possible veure coexistir la crueltat dels dolents i la compassió d'un bon home que va néixer al costat dels dolents.

La cinta és brillant des de l'exterior on se li miri, sobretot l'escena quan Oscar (el bo) i Amont (el dolent) es troben departint d'uns glops, i comencen a reflexionar sobre el poder, la justícia i el perdó. Unaampolla de licor pot posar en el mur les idees divergents provinent de dues ments que no combreguen gens ni mica però es beneficien dels mateix interessos, els diners. Després Amont, infectat pels bons consells d'Oscar perdona a un noi i tot seguit es mira al mirall com verificant el fet que no li pega (no li quadra) ser condescendent, a un ésser dolent no, llavors pateix un conflicte de identitat idesprés de diversos minuts comença a disparar. 


El paper del comptador Stern, al meu parer, es va posicionar com un dels rols termòmetres de l'holocaust jueu, ja que el senyor va saber passar per tots, des de ser embarcat equívocament al tren que va cap a l'escorxador com el tipus que dirigia l'empresa amb una habilodosa i menyscabada prudència, convivint amb la tensió que en qualsevolmoment poder ser portat al desballestament.

Va resultar grandiós veure com el canvi de valors en un ésser humà (Oscar) pot modificar passant de la ostensió a la protecció de gent innocent. Tenir la dolçor humana per haver estat capaç de mantenir viva una empresa improductiva lucrativament però productiva a nivell de supervivència humana, de caritat, d'atorgar llum a holocaustos que van enfosquir ladignitat humana.

Tècnicament, la pel·lícula és molt bona, tot i que majoritàriament estigui feta en blanc i negre i troba poques escenes en color, però aquestes escenes de color aporten al film una gran emotivitat i caracterització.

En definitiva, la pel·lícula m’ha semblat un bon mitjà per descobrir els esdeveniments de la Segona Guerra Mundial, la persecució cap als jueus i per podervisionar els poders i lideratges de cadascun dels dos personatges més forts com: Oscar Schindler i Amont Goeth.

2.- Aplica la tipologia de les relacions de poder formulada per French & Raven a les interaccions dels personatges:

Oscar Schindler :
* Poder de Recompensa :
- Es basa en la capacitat de distribuir premis.
- Utilitza la concessió de recompenses com a forma de generardependències.
- En una organització el poder de recompensa pot ser:
- l’augment de salari.
- la promoció.
- els elogis, l’amistat del cap,...

Exemple: El treballador que estigués a la seva empresa havia de ser rendible, ja que se li proporcionava menjar i refugi dels nazis.

* Poder Legítim :
- Es basa en el lloc que un ocupa en l’escala jeràrquica.
- Utilitza la posició i l’estatusaixí com l’acceptació que genera en els altres.
- En una organització el poder legítim pot ser:
- dirimir diferències.
- donar directrius.
- demanar responsabilitats.

Exemple: Té poder perquè es va anar ficant poc a poc al partit nazi, tenint amics molts forts.

* Poder dels Experts :
- Es basa en el domini de coneixements i habilitats especials.
- Utilitza la submissió...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La Lista De Schindler
  • la lista de schindler
  • La lista de schindler
  • La lista de Schindler
  • La Lista De Schindler
  • La Lista De Schindler
  • la lista de schindler
  • la lista de schindler

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS