LA MAJA DESNUDA

Páginas: 2 (354 palabras) Publicado: 24 de febrero de 2014
LA MAJA DESNUDA

El seu nom original és la Maja Desnuda, aquesta obra és una pintura Neoclàssica realitzada pel pintor Francisco de Goya entre els anys 1790-1800. Actualment es troba al museu delPrat a Madrid. L’estil d’aquesta obra es Neoclàssic i està pintat al Oli sobre llenç.
En aquesta obra, es mostra el cos nu d’una bella dona que esta estirada plàcidament sobre un llit, mirantfixament al seu observador. S’han realitzat diverses especulacions sobre si realment la dona retratada és o no la Duquesa de Alba ja que la mort de aquesta al 1802, tots els quadres van passar a serpropietat de Godoy, al qual se sap que va tenir a les seves mans aquesta obra.
Per altre banda, no hi ha proves de que realment sigui la Duquesa de Alba per exemple, el rostre de la dona de la obra nocoincideix amb el d’ella.


















LA IGLESIA DE LA MADELEINE

El seu nom original és Iglesia de la Madeleine, aquesta obra és unaarquitectura neoclàssica realitzada per l’artista Pierre Contant d’Ivry l’any 1764 però va ser reconstruïda mitjançant els plans de Guillaume Couture el 1777, però a causa de la Revolució Francesa, lesobres es van interrompre durant 15 anys i llavors l’emperador Napoleón Bonaparte va ordenar transformar-la radicalment l’any 1806 i finalment al 1842 van acabar-la totalment. Actualment, es troba en elmateix lloc on es va crear, a París, França. L’estil d’aquesta obra arquitectònica és el Neoclàssic. L'Església de la Madeleine resulta molt atractiva des de l'exterior a causa del seu aspecteneoclàssic similar al dels temples grecs. L'edifici està format per 52 columnes corínties de 20 metres d'altura que li atorguen un aspecte imponent.
L'interior de l'església, lleument il·luminat, està formatper una sola nau amb tres cúpules que no resulten visibles des de l'exterior.
Actualment l’Iglesia de la Madeleine té una funció turística ja que cercant en diverses pàgines, trobem que totes les...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La Maja Desnuda
  • La Maja Desnuda
  • Analis de obra "la maja desnuda"
  • Comparacion entre la maja desnuda y la olimpia
  • Analisis De Obra
  • La Maja Desnuda Análisis De Obra Completo
  • La Maja Desnuda
  • La maja desnuda

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS