La Malària

Páginas: 2 (377 palabras) Publicado: 13 de diciembre de 2012
LA MALÀRIA

La malària o dit també paludisme és una malaltia infecciosa de caràcter febril produïda pel paràsit Plasmodium que s'encomana per picadura de mosquit, normalment per la femella delmosquit Anopheles , en canvi els mascles no piquen ja que s’alimenten de vegetals. Les espècies reconegudes com a causants de la malaltia són P. falciparum i P. vivax són les espècies més patògenes iresponsables dels casos mortals, (provoca al voltant del 80 % dels casos i aprox. el 90% de les morts) , P. ovale (aquesta no mata però pot provocar recaigudes als 4 o 5 anys després de la primerainfecció) i P. malariae (aquesta les pot provocar als 20 anys posteriors) entre d’altres.
L'únic cas de contagi directe entre humans és el d'una dona embarassada que transmet la infecció viatrasplacentària al fetus.
En regions on la malària és altament endèmica, les persones són tan sovint infectades que desenvolupen la "immunitat adquirida", és a dir que són portadors més o menys asimptomàticsdel paràsit.
Aquesta malaltia és la primera causa de malalties debilitants i és la primera en importància entre aquestes, amb més de 200 milions de casos cada any en tot el món. Fins i tot hi ha undia africà de la lluita contra el Paludisme es celebra el dia 25 d'abril, atès que és en aquest continent on la malaltia és més comuna.
Simptomes.
Els símptomes són molt variats, cursa amb febreentre els 8 i 30 dies posteriors a la infecció i pot estar acompanyada, o no, de dolor (de cap o musculars), diarrea, decaïment i tos.
Prevenció.
Els mètodes utilitzats per evitar l'expansió de lamalaltia, o per protegir els individus de les zones on la malària és endèmica( malaltia que regna habitualment en una determinada regió), inclouen els medicaments profilàctics (antiinflamatoris),l'eradicació dels mosquits i la prevenció de les picades de mosquits. Els medicaments antipalúdics no garanteixen una protecció absoluta contra la infecció.
Actualment no existeix cap vacuna que previngui...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • LA MALARIA
  • LA MALARIA
  • LA MALARIA
  • La Malaria
  • malaria
  • Malaria
  • malaria
  • Malaria

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS