la maquina de vapor

Páginas: 10 (2370 palabras) Publicado: 20 de octubre de 2013


ÍNDEX:
1. Portada

2. Índex

3. Història

4. Biografia

5. Parts

6. Funcioanment

7. Aplicacions i millores

8. Webgrafia








1. Història

La màquina de vapor, també se l’anomenava col·loquialment “la burra”, convertia la pressió del vapor en energia mecànica. No es pot concretar la data de la creació ni el creador de la màquina de vapor, ja que s’ha anatmodificant.El desenvolupament tecnològic de la màquina de vapor ve de llarg, però els seus avenços més significatius es van produir al llarg del segle XVIII. Es va començar a utilitzar en la indústria, i el transport, substituint l'animal d'arrossegament, el molí o la pròpia força de l'home.
Als segles següents, els pocs exemples coneguts d’aquesta màquina, eren utilitzats per demostrar les propietatsdel vapor, com la turbina de vapor rudimentària, un dispositiu descrit per Taqi al-Din.
1606 es registra una màquina de vapor utilitzada amb èxit per al desguàs de les mines de plata de Guadalcanal.
A principis del segle XVII tots els elements necessaris de la màquina de vapor ja havien sigut inventats i portats a la pràctica amb força èxit. Ara només faltava l'enginyer que combinés elsconeixements pràctics i teòrics disponibles per crear-la, que va ser Thomas Savery qui, amb al seu ajudant John Calley inventà una nova màquina el 1705 que va denominar màquina de vapor atmosfèrica.
Al principi els drets de patent eren de James Watt, i de John Roebuck, la persona que finançava els seus experiments. La primera màquina amb condensador es construí el 1774 a Kinneil, prop de Boroughstoness.Aquesta dada és presa per molts historiadors com l'any de la invenció de la màquina de vapor.
2. Biografia
Blasco de Garay
Blasco de Garay (1500 - 1552). El marí espanyol va ser capità de l'armada en el regnat de l'Emperador Carles V. Va realitzar diverses contribucions importants a la navegació. La més rellevant va ser el desenvolupament de la roda de pales. Se li atribueix la realitzacióde les primeres proves de màquina de vapor aplicada a la navegació. El 1825, es va descobrir una publicació anterior de 1695 que relatava que un segle i mig abans, Blasco de Garay, va intentar impulsar un vaixell amb rodes de pales mogudes per una màquina de vapor. Si això fos cert, seria la primera evidència clara d'haver portat a la pràctica un prototipus de màquina de vapor.

Tomas SaveryThomas Savery (1650-1715) va ser un inventor anglès. Va ser l'inventor de la màquina que porta el seu nom, patentada en 1698 i anomenada The Miners Friend que extreia l'aigua de les mines, la primera màquina de vapor. Constava d'una caldera i de dos grans dipòsits ovalats, a cadascun dels quals s’introduïa, alternativament, vapor d'aigua i de refredament; el buit produït per la condensació delvapor aspirava l'aigua de la mina; la posterior introducció de vapor expulsava l'aigua del dipòsit i permetia de repetir un altre cop el cicle.

Eduard Somerset
Edward Somerset (1601 - 1667) va ser un aristòcrata anglès (segon marquès de Worcester) i un pioner de l'ús de la màquina de vapor. Probablement nasqué a Londres. El 1655 va escriure un llibre amb descripcions textuals de 100 invents. Elllibre va ser imprès el 1663. Fet en un canó, que era el prototip de la màquina de vapor amb molts anys d'anticipació a la seva realització efectiva. Segons ell mateix un model d'aquesta màquina havia de ser enterrat amb ell però molts anys després, el 1861, es va obrir la seva tomba i no s'hi va trobar res. La primera màquina fou inventada per ell el 1663. Però no disposava dels diners suficientsper produir i vendre la seva màquina, i va morir en la pobresa. La màquina de Somerset va ser patentada per Thomas Savery el 1698.

Thomas Newcomen
Thomas Newcomen va néixer a Anglaterra, va perfeccionar una màquina de vapor per extreure aigua. Per això sovint se'l coneix com el pare de la Revolució Industrial. Va fer una gran aportació en la màquina de vapor combinant les idees de Denis...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La Maquina De Vapor
  • maquina de vapor
  • Maquina De Vapor
  • La Maquina De Vapor
  • Maquina De Vapor
  • MAQUINAS DE VAPOR
  • maquinas de vapor
  • Maquinas de vapor

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS