la pedrera

Páginas: 2 (276 palabras) Publicado: 29 de noviembre de 2014
Casa Milà o la Pedrera
Autor: Antoni Gaudí
Cronologia: 1906-1912
Tipologia: Civil
Materials: Pedra, maó, ceràmica i ferro.
Estil: modernista
Localització: Barcelona (Passeig deGràcia)
Context
Màxim representant del modernisme Català. Va estudiar a l’escola superior d’arquitectura a Barcelona. Els seu estil apostant per les formes agosarades va sorprendremolt. Va establir amista amb Eusebi Güell i se li va encarregar el projecte de la Sagrada Família que no va poder acabar.
Descripció Formal
Dominada per la línia corba la casa milàestà formada per una planta baixa amb dues entrades independents, cinc pisos i un àtica amb terrassa. Els pisos estan separats per ondulacions que donen horitzontalitat al conjunt. Elsbalcons fets de ferro amb formes vegetals encara l’accentua més.
A l’àtic es troben les caixes d’ascensor, dipòsits d’aigua i les xemeneies, tots aquets, molt ben dissimulatsmitjançant formes escultòriques molt imaginatives.
A l’interior trobem un pati que dota de llum al conjunt. Al voltant es distribueixen les plantes de manera aparentment irregular. Leshabitacions són poligonals decorades amb mobles dissenyats pel mateix Gaudí.
L’edifici es sosté mitjançant estructures de pedra i ferro combinades. Permet eliminar els murs de càrrega iaguantar l’estructura amb arcs parabòlics i columnes inclinades. D’aquesta maner s’aconsegueix una façana autònoma i una distribució lliure a l’interior.
Temàtica
Encarregada per RoserMilà. Dissenyada per tenir un aparcament a la part inferior, negocis al entresòl , l’habitatge dels propietaris a la planta noble i la resta de pisos dedicats al lloguer. També essuma un terrat molt original amb formes que han estat objecte de moltes interpretacions. És anomenada la Pedrera perquè les pedres es tallaven en un solar just davant d’aquesta.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La Pedrera. Gaudi
  • Proyecto De La Pedrera
  • La Pedrera
  • Pedrera
  • pedreros
  • La pedrera, casa milà
  • Cristiandad en el edificio de la Pedrera (BCN)
  • REFLEXION ETICA PEDRERO

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS