la tuberculosis

Páginas: 2 (448 palabras) Publicado: 7 de abril de 2013
Guió de presentació:

La Tuberculosi és una infecció persistent causada pel Mycobacterium tuberculosis que afecta particularment als pulmon però pot atacar altres organs de vital importància.
Unfetus pot contraure la malaltia através de sa mare abans de neixer al tragar líquid amniótic infectat, en aquests casos la malaltia es desenvolupa durant el primer any de vida.

Va ser molt temudaa l'época de la Revolució Industrial degut a l'alta concentració de gent a les ciutats i a les penoses condicions higiéniques. La bacteria causant va ser descoberta per Robert Koch, i en honor seu labacteria va rebre el nom de Bacil de Koch.

És transmet mitjançant l'aire quan persones infectades, parlen, tosseixen o estornuden.
L'encomanament a través del aliments és possible als països onaquesta és frecuent, un aliment seria la llet no pasteurizada.

Els símptomes visibles més frecuents serien el cansament intens, malestar general, sudoració abundant al dia, tossir amb sang. Avegades tan sols pot presentarse una tos seca i MOLT persistent amb febre. Lamentablement hi ha casos on els símptomes no són visibles.

La tuberculosi latent, no té símptomes, es detecta per una provacutàne, a o per un anàlisis de sang, el pacient no pot encomanar la infecció.
Cal destacar que una tuberculosi latent no és greu però si que requereix tractament ja que pot empitjorar pasant a ser unatuberculosi activa, això és més que una alerta.

A la tuberculosi activa els símptomes són visibles, hi ha un elevat risc d'encomanament, la gent que envolta al pacioent haurá de fer-se un examende reconeixement per si hi ha presència de tuberculosi latent. El pacient requerira un tractament llarg i haurá de seguir les recomanacions del metge d'aïllament i protecció als demes, ( vui dir queporti una mascara quirúrgica, que quan tosseixi, rigui, estornugui o parli es tapi la boca.)

Quan aquesta bacteria entra en el nostre cos s'exten i es mostra com a convidat (huésped).
Això pot...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • tuberculosis
  • Tuberculosis
  • Tuberculosis
  • La tuberculosis
  • Tuberculosis
  • tuberculosis
  • tuberculosis
  • TUBERCULOSIS

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS