la vida es bella

Páginas: 9 (2010 palabras) Publicado: 22 de mayo de 2013
FITXA ACTIVITATS. La vida es bella
Educació ètic-cívica . 4t ESO

1.Busca a la xarxa la informació necessària per completar la fitxa del film:
FITXA DE LA PEL·LÍCULA
Títol original:La vita è bella
Direcció: Roberto Benigni
Guió: Roberto Benigni i Vincenzo Cerami
Producció: Elda Ferri i Gianluigi Braschi
Música: Nicola Piovani
Muntatge: Simona Paggi
Intèrprets: Roberto Benigni,Nicoletta Brachi, Marisa Parades, Giorgio Cantarini, Giustino Durano i Horst Buchholz
2.Feu un resum de 20 línies amb les vostres paraules destacant els aspectes més interessants del film.
"La vida és bella" parla de Guido, un home italià descendent de jueus, que viu a la ciutat d'Arezzo en l'any 1939. La pel · lícula es es desenvolupa en el període de la Segona Guerra Mundial quan està en el poderel feixisme i l'antisemitisme que està creixent cada dia més. Guido s'enamora i després es casa amb Dora, l'ex-núvia d'un oficial feixista. Amb ella té un fill anomenat Josué.

La felicitat d'aquesta família dura poc perquè Guido, el seu oncle i Josué són deportats a un camp de concentració nazi. Dora, que no va ser cridada per pujar al tren que condueix al camp, s'introdueix voluntàriament enell amb el que tota la família acabarà en aquest camp. Allà Guido fa creure al seu fill Josué que tot es tracta d'un joc en el qual només guanyarà si no es deixa veure pels "rondinaires" guàrdies alemanys. Cada dia ell s'inventa nous jocs per al seu fill i utilitza tota la seva imaginació per salvar la vida de Josué i que aquest no vegi el que està passant. El nen, temptat pel tanc que, segons elseu pare, es portarà el guanyador, viu l'holocaust com un joc, sense adonar-se de les barbaritats que ocorren al seu voltant, tot això gràcies a l'enginy de Guido.
Un temps després, els soldats alemanys es preparen per abandonar el camp de concentració davant la imminent arribada dels soldats aliats, i tracten de donar mort precipitadament a tots reclusos. Guido aconsegueix amagar al seu fillmoments abans de ser capturat per un soldat, que el condueix fins a un carreró on aquest és assassinat a causa de múltiples trets que rep del soldat.

Quan la calma torna al campament de concentració nazi (al matí), Josué surt del seu amagatall i veu el camp buit. El camp ha estat alliberat pels nord-americans i, justament, en veure un tanc entrant al lloc, Josué s'acorda del premi que el seu pareli va prometre. El pilot nord-americà és a Josuè sorprès i sense entendre el que parla, se'n va amb ell i en el camí troben a la seva mare.



3.- En el camp de concentració Guido li fa viure la ficció a Josué que tot és un joc que té com a premi un carro blindat. Però, quin és el veritable premi que Guido fa guanyar a Dora i a Josué?

El veritable premi que Guido fa a la Dora i al Josué esla llibertat i el fet d'escapar del camp de concentració.

4- Dora és un altre del personatges interessants del film: valoreu les seves reaccions des del trencament amb la seva classe social fins al final de la pel·lícula.

Abans de trencar amb la seva classe social tenia moltes relacions d'amistat amb persones molt importats però després aquests la van deixar de costat fins i tot la sevamare.

5.- El Doctor Lessing es mostra com una persona amable a l’hotel, però després en el camp de concentració tot i que ajuda Guido, quan aquest li diu que la seva esposa també és al camp, el doctor té una reacció inesperada. Com valoreu l’evolució d’aquest personatge? Podríem considerar la seva actitud com a simbòlica d’un tipus de persona?

Jo crec que la seva actitud havia canviatper causa de que tenia por de que els generals el castiguesin o potser matar per el fet de conèixer i tenir relacions amb un jueu que eren molt malament vistos en aquells temps.

6.- Feu una feina d’investigació i elaboreu un petit informe sobre les característiques del partit nazi d’Adolf Hitler: racisme, anticomunisme, militarisme... Com i quan van pujar al poder els nazis ? Quin paper tenia...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La vida es bella
  • LA VIDA ES BELLA
  • La Vida Es Bella
  • La Vida Es Bella
  • La Vida Es Bella
  • Lo Bello De La Vida
  • La Vida Es Bella
  • LA VIDA ES BELLA

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS