La videoescultura

Páginas: 18 (4260 palabras) Publicado: 14 de abril de 2013

“La Videoescultura”
Relacionada amb el Videoart y la videoinstal·lació















2012-2013

INDEX

1. Introducció..................................................................................


2. VideoArt..................................................................................Característiques..................................................................................


3. La Videoescultura..................................................................................

Context històric..................................................................................
Característiques fonamentals..................................................................................


4. Exemples i referentsartístics..................................................................................

Andrea Wolf..................................................................................
Alfredo Colunga..................................................................................
Foschino..................................................................................


5. Conclusió deltreball..................................................................................


6. Bibliografia..................................................................................











Anna del Bosque Sánchez
Laboratori Audiovisual
Grup: B1
Niub: 16102424
Universitat de Barcelona
2012-2013



1. Introducció

En el meu treball he volgut reflexionar sobre la videoescultura, itambé, en part, la videoinstal·lació. Suposo que des d’un principi ho tenia clar, ja que el tema en qüestió em cridava molt l’atenció. Caldrien moltes pàgines per explicar els significats d’aquestes corrents i la seva teoria, però jo he decidit fer una ullada, a mode d’observador i cap pensant, en la que es troba aquest concepte dins de la nostra societat i cercar informació per veure que s’hi cou.Per això he volgut conèixer d’aprop la videoescultura, i posar exemples reals de peces d’artistes que han treballat o segueixen treballant dins d’aquest art.
Prèviament em vaig preguntar què és la videoescultura? Què significa aquest terme? Com la situaríem en el panorama actual amb el boom de les xarxes socials? Seguidament vaig fer una recerca d’aquells textos que em semblaven més adients iintel·ligibles alhora de realitzar la meva narrativa. Un cop feta aquesta feina, em va ser molt més fàcil seguir avançant i elaborar la síntesis d’aquest treball.
Així doncs he decidit treballar sobre un tema del que pogués parlar i estar còmode; utilitzant les eines que tenia més a mà i realitzant alguna cosa que respongués a la meva pregunta: què vull conèixer?





2. El Videoart

Pensoque per entendre el concepte de videoescultura primer hem d’entendre que estem parlant de Videoart, ja que el primer concepte es fruit del segon. Així doncs el primer que hem pregunto és: què es el videoart? Per a poder reflexionar més profundament sobre el terme de videoescutura he cregut adient fer una petita síntesi del que tracta el videoart.
El concepte de Videoart es coneix de diferentsformes segons l'autor o l'idioma (i el país on et trobis), així es pot parlar de: Videokunst, L’art video, Videoart, Videoarte... i es presenta en diferents formes, com el tema que tracto: la videoesculturas. També abarca les accions, textos audiovisuals, happenings o performances… I al meu parer, és un art que segueix en constant evolució. I més ara, amb la tecnologia que tenim avui en dia, és unart que no para de créixer degut a l’Internet i al seu constant moviment imparable. Això fa que cada cop hi hagi més informació (sigui més professional o menys) al respecte i els joves artistes s’interessin per aquesta corrent artística.
El videoart neix com un nou mitjà d'expressió artístic, únic i diferent al que ja existia i s'entenia com a art en els anys 60 i 70. És totalment innovador i...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS