LAOCOONT

Páginas: 4 (840 palabras) Publicado: 16 de marzo de 2014
Comentari d’una
Obra d’art

LAOCOONT




ESTIL ARTÍSTIC: HEL·LENÍSTIC

L’Estil artístic de l’escultura Laocoont i els seus fills, és l’estil artístic grec hel·lenístic, tot i que hi hadubtes entre si pertany a aquest estil o a una copia romana posterior. És un estil posterior a l’ imperialisme d’Alexandre el Gran (336-323 a.C). En aquest moment el ciutadà perd la consideració quetenia a la polis (ciutat) i se sent desprotegit en un món de canvis constants. Per aquest motiu desapareix la confiança en els models clàssics, ,que són abandonats i substituïts per una temàtica més ricai diversa. Es comencen a representar temes més concrets i s’abandona la temàtica general.
Es comença a tractar la figura humana en les diferents etapes de la vida: des de la infantesa fins a lavellesa. Hi ha profusió de retrats, sobretot de personatges públics, en que es destaca profundament la psicologia individual.
Es desenvolupa una preocupació per expressar amb intensitat els diferentsestats d’ànim (tristesa, dolor, alegria ...), per fer-ho s’aprofiten les capacitats dramàtiques dels grups escultòrics. Els artistes es recreaven donant forma al dolor tant físic com espiritual. Aquesttipus d’escultura busca la teatralitat a l’hora d’expressar les accions i té preferència pel moviment i la grandiositat. També busca provocar sensacions immediates.
Les figures femenines solenmostrar-se serenes, tot i que és habitual trobar nus femenins.
El desenvolupament simultani de diferents estils i formes comporten una amplitud i varietat simultània de gustos en les classes socialsmitjanes.
ESCOLES DESTACADES
Pèrgam  destaquen els relleus i l’altar de Zeus. Epígon en serà un escultor destacat.
Rodes  caracteritzada per l’afany pel colossalisme i per l’expressió del dolor idel moviment contorsionat. Cares de Lindos serà un escultor destacat.
Alexandria  en destaquen les estàtues de nans i negres i les escenes costumistes.
Atenes  es caracteritza per les nombroses...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Laocoonte
  • Laocoonte
  • El Laocoonte
  • Laocoonte Y Sus Hijos
  • Laocoonte y sus hijos
  • LAOCOONTE Y SUS HIJOS
  • Laocoonte y sus hijos
  • Laocoonte Y Sus Hijos

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS