Las Estrellas

Páginas: 3 (515 palabras) Publicado: 13 de noviembre de 2014
LES ESTRELLES

Introducció

Una estrella es tot objecte astronòmic que brilla en llum pròpia.
Són masses de gas, principalment d’hidrogen i heli. Es troben a altes temperatures i en el seuinterior es provoquen reaccions nuclears.

Encara que la mes coneguda es el sol, i aquesta esta orbitant sola, tres de cada quatre estrelles existeixen com a part d’un sistema binari (compost per dosestrelles orbitant mútuament).

Ningú sap quantes estrelles existeixen, però en deu de ser un numero extraordinari. El nostre univers alberga mes de 100.000 milions de galàxies i cada una d’ellespodria tenir mes de 100.000 milions de estrelles. Tan sols des de la terra, en una nit on estigui fosc, es poden observar al voltant de 3.000 estrelles a simple vista.Aspecte

Algunes estrelles han sobresortit sempre de la resta. El seu brillantor es un factor de quanta energia deixen anar, lo qual es coneix com la seva lluminositat i també la distancia a laque es troba de la Terra.

- Color
També poden semblar de diferents colors degut a que les seves temperatures no són iguals. Les estrelles calentes són blanques o blaves. Les més fredes són de tonsvermells o ataronjats.

- Mida
Poden ser de moltes mides. Es classifiquen de petites a supergegants o supernoves(poden tenir radis mil vegades mes grans que el del Sol).

Evolució
El que unesestrelles siguin grans i altres petites, el que unes tinguin temperatures elevades i altres més baixes, depèn de la massa inicial. Això determina el procés d’evolució.

Totes les estrelles neixend’una nebulosa composta per gas (hidrogen i heli, principalment) i pols. Quan dins de la nebulosa s’inicia una condensació, aquesta comença a tindre una força de gravetat que ja és capaç d’atraure altrespartícules veïnes. D’aquesta manera la condensació (ara sent una protoestrella) va creixent i va formant un nucli que augmenta de temperatura a mesura que s’incrementa la seva pressió. Quan la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Estrella
  • Las Estrellas
  • estrella
  • las estrellas
  • estrellas
  • estrellas
  • estrellas
  • Las estrellas

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS