las primeras materias

Páginas: 5 (1191 palabras) Publicado: 24 de marzo de 2014






De les primeres matèries al client
Vivim envoltats de productes de tota mena que ens permeten viure en cases, menjar, vestir... Abans no ens arriben aquests productes segueixen un llarg procés que va des de l'extracció de primeres matèries provinents de la natura, que son transformades, emmagatzemades i transportades, fins a l'arribada als centres distribuïdors i a les botigues.Les primeres matèries: significat
Les primeres matèries són aquelles substàncies que, a través d'un procés de transformació, es transformen en productes que ens permeten viure adequadament. Les primeres matèries provenen directament de la natura i poden ser d'origen orgànic o d'origen mineral.
També es consideren primeres matèries les substàncies sotmeses a un primer procés de transformació : elsproductes semielaborats.
Primeres matèries d'origen vegetal
Determinats productes que provenen del camp de conreu van directament a la cuina, però una bona part d'aquests productes esdevenen primeres matèries quan, en lloc de ser consumits directament, són conduits a les indústries alimentàries, on es converteixen en: plats preparats, pa...





Primeres matèries d'origen vegetal per ala indústria
Gran part del productes agrícoles són destinats a ser primeres matèries per a la indústria. És el cas dels conreus tèxtils: que proporcionen fibres com el cotó, del làtex: que permet produir diferents tipus de goma...


Primeres matèries d'origen animal
Els productes d'origen animal també es poden fer servir directament a la cuina. És el cas de la carn de vedella. Però també enmolts casos són primeres matèries. Per exemple el pèl d'alguns animals com les ovelles són fibres per fer fil i roba de llana.





Primeres matèries sintètiques
Des de fa unes quantes dècades, la indústria fabrica unes substàncies que substitueixen determinades primeres matèries vegetals i animals. Són productes que provenen del petroli o d'altres substàncies que en molts casos milloren lespropietats de les d'origen vegetal i animal. Igualment amb materials plàstics con les ampolles d'aigua provinent del petroli.

L'explotació minera
Els origen de la mineria, és a dir, la tècnica d'extreure minerals del subsòl, es remunten al neolític, que van observar que el mineral mes bo era el que localitzava a més fondària.
Prospecció de les mines
L'explotació de les mines en l'actualitatimplica unes inversions molt elevades per això que és convenient fer uns estudis previs, les prospeccions, per comprovar-ne la viabilitat.
Això es fa en dos fases:
En primer lloc es recull informació sobre la formació geològica del terreny i la seva composició, i així es pot esbrinar quina son la qualitat i la quantitat del minar que es vol extreure.
Desprès s'extreuen mostres del mineral quees vol explotar en diversos punts per tal d'analitzar-lo i comprovar-ne la quantitat real.
un cop fetes aquestes comprovacions necessàries i els corresponents estudis de viabilitat , es procedeix a la instal·lació de la mina.
Sistemes d'explotació minera
Hi ha diversos tipus d'explotació minera: a cel obert, que consisteix a extreure el mineral de la terra mitjançant mines subterrànies o pousd'extracció i amb dragues quan està situat sota aigües poc profundes.
Explotacions mineres a cel obert
Es fan quan el mineral que s'ha d'extreure aflora la superfície o bé és present a poca profunditat. N' hi a de dos tipus fonamentals: les pedreres i les mines a cel obert.
Les pedreres
Són explotacions per a l'extracció de roques que generalment es fan en sectors localitzats dels vessants deles muntanyes. En aquest cas, un cop treta la capa de terra vegetal, el mineral s'extreu directament en forma de blocs grossos. Aquests es converteixen en bolcs més petits o en lloses que s'utilitzen per a la construcció.
Les mines a cel obert
Són explotacions normalment de gran abast, per a l'extracció de minerals directament de terra o d'una muntanya.
Consisteix en buidar la capa de terra...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • primeras ideas de la composision de la materia
  • Primeras Inquietudes En Materia Educativa
  • ENSAYO PRIMERA SEMANA DE MATERIA LA ADMINISTRACION
  • matèries primeres
  • Materies primeres
  • ¿Cuándo veremos a colombia en los primeros lugares en materia de tic?
  • Primera audiencia en materia laboral
  • Materias De Primero Medio

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS