latin

Páginas: 2 (448 palabras) Publicado: 7 de enero de 2015
Ismael Valverde Rodríguez 02/12/2014
1er Batxillerat D.
Català / Jordi


Libre de les bèsties, de Ramon Llul.

1- Quina és lalliçó que es desprèn del text? Què en penses?

La lliçó que podem extreure és que no hem de confiar en les altres persones, ja que només ens importa el nostre propi benestar per sobre de les altrespersones i que seríem capaços de fer gairebé qualsevol acte, per la nostra supervivència o millorar la nostra vida. Personalment penso que el que ens vol dir aquest fragment del text té totalment laraó, les persones som molt egoistes i només pensem en nosaltres mateixos i per aquest motiu podem actuar d’una manera molt negativa cap a altres persones.



2- Com s’expressa i què aporta la tècnicade l’exemplum als arguments que Llull ens vol comunicar?

La funció de l’exemplum és anàloga a la de la paràbola, ja que per una banda, s’usa la narrativa per fer entenedor i accessible unpensament, i per una altra banda es busca donar un reflex instructiu de com actuar correctament en la vida quotidiana, s'expressa mitjançant els animals i aporta una millora però entendre el text i unembelliment del text.






A vós, dona Verge Santa Maria, de Ramon Llull.

1- Destaca i comenta els aspectos de la poesía amorosa trovadoresca que s’expressen en el poema. Quina concepció de l’amores presenta?
El protagonista seria capaç de fer tot el que estigués a les seves mans per estar al costat d’ella, pensa que qui no estima aquesta dona, no té a qui estimar, una de les coses quepretén és la pau entre els cristians i convertir els infidels.


2- El poeta ofereix uns dons a la Verge i lid emana un favor especial. Què ofrena i què implora el poeta?
La seva intenció és que elsclergues la recordin, que vagin a Súria a convertir els infidels i que posin pau entre els cristians.


3- Quina és l’estructura estr`fica del poema? Quin tipus de métrica i de rima utilitza Ramon...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Latin
  • Latín
  • Latin
  • Latinos
  • latin
  • Los Latinos
  • Latín
  • latin

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS