laura

Páginas: 13 (3181 palabras) Publicado: 21 de octubre de 2013
RESUM DE L’ARGUMENT

Primera part

En un vagó d’un tren una noia barcelonina, la Laura, observa amb atenció el paisatge. És una noia pobra, òrfena i amb moltes il·lusions. S’acaba de casar amb en Tomàs, un noi de poble que és l’hereu de la família Muntanyola, molt coneguda a Comarquinal. Anava a viure amb ell després d’un magnífic mes viatjant pel món i se sent més feliç que mai, perquè, perfi, ha conegut l’amor.
Comarquinal li sembla un poble fosc, envoltat per una boira espessa. No li fa bona impressió, però ella és positiva. Ben aviat començarà a conèixer tota la família Muntanyola, amics, coneguts i gent del poble. És una família seriosa i molt “santa”, que de seguida comença a trobar defectes a la Laura, als quals els sembla una noia extravagant, tant per la roba que porta icom pel seu comportament. Aviat es converteix en el centre de totes les mirades. La Teresa, germana d’en Tomàs Muntanyola, volia evitar aquest matrimoni fos com fos. Ara, que ella ja és a Comarquinal, se sent humiliada, i no està disposada a deixar-li ser la mestressa d’aquella casa que sempre havia estat seva; però aquestes no són les intencions de la Laura, que només vol estar tranquil·la i ambel seu marit, a qui intenta conquistar i fer seu. Ara sap que haurà de transformar en Tomàs en un home sensible i fer que comparteixi els seus mateixos pensaments. Surten a fer una volta i aviat en Tomàs comença a explicar-li històries de tothom, històries que l’esgarrifen; ella només vol viure en pau!
Tot passejant troben Mossèn Joan, i a la Laura li sembla un home bo i sincer. Ella vol que elsacompanyi a ensenyar-los tots els racons que li són desconeguts d’aquest poble; en canvi, al Tomàs no li agrada la idea de passejar amb el mossèn. Tornen a casa. L’endemà han d’anar a dinar a casa dels Terra Negra; el cap de família és l’oncle Llibori, ja que el seu germà gran va malbaratar el patrimoni familiar en poc temps. El senyor Llibori, per tranquil·litzar la seva consciència, acollí laseva neboda Beatriu i la seva cunyada.
Van passant les nits i en Tomàs sempre està ocupat, o massa cansat per quedar-se amb la Laura llegint o xerrant una mica; és per això que ella el sent cada vegada més lluny i no sap com retenir-lo al seu costat. Ella passava el dia anant a missa, xerrant amb el seu confessor i, fins i tot, se li va acudir fer una reunió cada dijous amb dones del poble perprendre un te amb pastes, tot xerrant de moda, de cinema... La Teresa, la seva cunyada, l’acompanyava en totes aquestes tertúlies a casa, i un dia que es van quedar soles, la Laura li va confessar el seu desig de ser amigues. Quan apareix el seu germà, es trenca aquesta atmosfera de confiança. La Laura i ell discuteixen per culpa de la seva falta de sensibilitat i, llavors, és quan la Laura s’adona queno l’estima, que sent compassió per aquell home sense sentiments, just en el moment en què sent que s’aproxima el naixement d’un fill.
Per Comarquinal es comenten tot de detalls íntims sobre la família Muntanyola i la gent s’estranya que, en quatre mesos que porten casats, la Laura encara no estigui embarassada. En pocs dies es confirma la seva maternitat. Ben aviat deixaran de ser notícia alpoble: en Jaume, l’hereu Terra Negra, vol casar-se amb la filla de l’enterramorts, una noia pobra que no encaixa amb el seu nivell econòmic i social, cosa que suposa una deshonra per a la família. Per aquest motiu el senyor Llibori fa fora de casa en Jaume.
La Laura, decebuda per la manca d’amor al seu matrimoni, s’adonava que aviat començaria un altra mena d’amor cap aquell fill que havia devenir. Ignorada per tots els membres de la família, la Laura intenta aconseguir l’amistat de la Beatriu, neboda recollida de l’oncle Llibori, a qui veu molt sola, i li sembla una bona noia que no es mereix aquesta vida. Encara que li costa sincerar-se, finalment la Beatriu afirma que vol ser la seva amiga, i així comencen a veure’s tots els dies: surten a passejar amb mossèn Joan, miren des del balcó...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Laura
  • Laura.
  • laura
  • Laura
  • Laura
  • lauro
  • Laura
  • Laura

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS