Les cinc grans extincions massives

Páginas: 2 (325 palabras) Publicado: 16 de agosto de 2013
LES CINC GRANS EXTINCIONS MASSIVES
Durant la història de la vida hi ha hagut com a mínim cinc moments en què les espècies s’han extingit de manera massiva. Les cinc extincions massivessón:
1.- La primera extinció va tenir lloc fa 488 milions d'anys, durant els períodes Ordovicià i Silurià. Aquesta extinció va ser causada pel període glacial. El 25% de les famíliesde éssers vius van desaparèixer i la majoria eren marines ja que la temperatura dels oceans i mars va disminuir. En aquella època casi no hi havien espècies terrestres.
2.- Fa uns 360milions d’anys es va produir l’extinció massiva del Devonià durant la transició dels períodes Devonià i Carbonífer. No es coneix l'origen exacte d'aquesta segona gran extinció en la qualhi desapareixen el 70% de totes les famílies d'éssers vius. Va durar aproximadament uns tres milions d’anys.
3.- Fa uns 251 milions d'anys, durant la extinció massiva del Permià -Triàsic es van extingir un 95% de les espècies marines i un 70% d'espècies terrestres. Es creu que la causa d’aquesta extinció va ser de la coincidència de varis fenòmens destructius com uncanvi climàtic, moviment de plaques tectòniques o un meteorit gegant. Aquesta va ser la catàstrofe més gran que ha passat mai a la Terra.
4.- Durant el període Triàsic - Juràssic, fauns 210 milions d'anys, es van eliminar un 20% de les famílies biològiques marines però gràcies a aquesta extinció animals com els dinosaures es van poder estendre. Probablement va sercausa d'algun afer volcànic.
5.- Fa 65 milions d'anys l'extinció massiva del Cretaci - Terciari va fer desaparèixer aproximadament el 75% de totes les espècies, incloent-t’hi elsdinosaures. Es creu que aquesta extinció va ser causada per l’impacta d'un cometa de grans dimensions, però tot i així també es creu que podria ser causat per grans erupcions volcàniques.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Grans extincions
  • Massive
  • Massive
  • Grans Magatzems
  • Massive Attack
  • grans biografies
  • cinco
  • Cinc

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS