Les constitucions

Páginas: 9 (2052 palabras) Publicado: 27 de noviembre de 2014

CONSTITUCIÓ 1876
CONSTITUCIÓ 1812 (LA PEPA)
CONSTITUCIÓ 1931 (2a REPÚBLICA)
FUEROS DE LOS ESPAÑOLES (1945)
CONSTITUCIÓ 1978




RELIGIÓ
Art.11.Ens diu que l'Estat té la religió catòlica, apostòlica i romana. Ningú serà molestat per practicar una altra religió però el que si demanen és respecte cap a la religió cristiana. Prohibeixen fer manifestacions públiques que no siguin de lareligió de l'Estat.
Art.12. Ens diu que la religió de l'Estat és la catòlica, apostòlica i romana. La llei la protegeix i es prohibeix qualsevol altra pràctica d'una religió diferent.
Art.3./27. Ens diu que l'estat espanyol no té cap religió oficial. També esmenta que hi ha total llibertat per practicar qualsevol religió en el territori espanyol, però s'ha de respectar la moral pública.

Art.6.Ens diu que la religió de l'Estat, la catòlica, tindrà protecció oficial. Ningú no serà molestat per practicar-ne una altre, això sí, es prohibeixen cerimònies o manifestacions externes d'altres religions que no sigui la catòlica.
Art.16. Ens diu que garantitzen la llibertat ideològica,religiosa i de culte. Les manifestacions i cerimònies que es poden fer, no estan prohibides però han de compliri respectar l'ordre públic. Ningú podrà ser obligat a declarar sobre les seves ideologies. Per últim, afirmen que els poders polítics tindran en compte les creences religioses.




ELS DRETS
Art.13. Ens parla del drets dels espanyols d'expressar les seves idees i opinions per mitjà de la paraula, per l'escriptura o per qualsevol altre mitjà sense que hi hagi censura prèvia. També podenreunir-se pacíficament
Art.371. Ens diu que tots els espanyols tenen la llibertat d'escriure, imprimir i publicar les seves idees polítiques sense cap llicència, revisió o aprovació prèvia. Això si, sota les restriccions i responsabilitat que estableixi la llei.
Art.31./34./35 Ens diu que qualsevol persona té el dret d'emetre lliurement les seves idees i opinions a través de qualsevol mitjà dedifusió. També podrà circular lliurement pel territori espanyol i triar el seu domicili en ell. El dret a emigrar o immigrar queda reconegut com a dret, al igual que el domicili de qualsevol espanyol és inviolable. Tot espanyol podrà dirigir peticions i reunions
Art.3./4./5./10./12./13/14/16 Tot espanyol pot expressar lliurement les seves idees. L'Estat garantitza llibertat i secret de lacorrespondència. Els espanyols tenen dret a triar el seu lloc de residència i a la llibertat de reunir-se lliurement per una finalitat lícita. També tenen el dret al respecte del seu honor personal i familiar, i a rebre educació.
Art.10./15./16./17./18.//20./21./22./23./27./28./29./33./34./35./47 Ens diu que es protegeixen els drets d'expressar-se i difondre lliurement els pensaments, idees i opinions.També protegeix la producció i la creació literària, artística, científica i tècnica. Tots els drets estat escrits a la Declaració Universal dels Drets Humans.


QUI FA LES LLEIS?
Art.18. Ens diu que les Corts, amb el Rei, són els únics que tenen permís per fer lleis.
Art.15./16./17. Ens diu que són les Corts amb el Rei els responsables de fer les lleis. És el Rei qui executa les lleis. Lapotestat d'aplicar les lleis en les causes civils i criminals cau en mans dels Tribunals establerts per la llei.
Art.51. Ens diu que el poble és qui té el poder per crear les lleis a través de les Corts o el Congrés dels Diputats. El seu càrrec és inviolable.

Art.9. Ens diu que les Corts seran les que votaran certes lleis necessàries.


Art.66. Ens diu que les Corts Generals (formades pelCongrés dels Diputats i pel Senat) són les que exerceixen el dret de fer les lleis de l'Estat, d'aprovar els seus pressupostos, controlar l'acció del Gobern.







LES CORTS




Art.19.Ens explica de qui estan formades les Corts, en aquesta constitució estan formades per el Senat i el Congrés dels Diputats.
Art.27. Ens diu que els Corts són les reunions de tots els Diputats que...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Constitucions 2
  • Constitucions
  • cuadre comparatiu constitucions
  • Cuadre de constitucions de 1808-1978
  • Rep blica Bolivariana de Venezuela Constitucions
  • Les Constitucions Del Segle XIX I XXI
  • Constitucions 1922
  • Anàlisi De Les Constitucions

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS