Les Croades

Páginas: 7 (1655 palabras) Publicado: 12 de enero de 2013
Les Croades

Índex Pàgines

Les croades .…………………………………..… 2
La primera croada.................................. 3
La segona croada.................................... 4
La tercera croada................................... 5
La quarta croada.................................... 6
La cinquenacroada................................ 7
La sisena croada..................................... 8
La sèptima croada.................................. 9
La vuitena croada................................... 10
Bibliografia............................................ 11

Les Croades
Les croades van ser una sèrie de campanyes militars impulsades pel papat idutes a terme per gran part de l'Europa cristiana, principalment, per la França dels Capets i el Sacre Imperi Romà i l’Anglaterra dels Plantagenet. Les creuades, amb l'objectiu específic inicial de restablir el control cristià sobre Terra Santa, es van lliurar durant un període de gairebé 200 anys, entre 1095 i 1291. Més tard, altres campanyes a Espanya i Europa oriental, de les que algunes no vanveure el seu final fins al segle XV, van rebre la mateixa qualificació. Les croades van ser sostingudes principalment contra els musulmans, encara que també contra els eslaus pagans, jueus, cristians ortodoxos grecs, valdeses, prussians i, principalment, contra els enemics polítics dels papes. Els croats van prendre vots i es va concedir la penitència pels pecats del passat, sovint anomenadaindulgència.
Les principals causes de les croades van ser alliberar Terra Santa dels infidels, però les causes reals van ser per guanyar terres, prestigi, poder, i per a la immensa majoria poder pujar d’estament.


La primera croada
La Primera Croada (1096-199) va iniciar un fenomen històric de campanyes militars, peregrinacions armades i expansió colonial a Orient Pròxim que vaconvulsionar aquesta regió entre els segles XI i XIII i que és denominat per la historiografia com les Croades.
Aprofitant la trucada d'auxili de l'Emperador bizantí Allunyo I Comneno, enfrontat amb els turcs, el papa Urbà II va predicar en 1095 als diferents estats cristià-romans d'Europa Occidental la conquesta de l'anomenada Terra Santa. A l'intent de Pedro l'Ermità, va seguir la mobilitzaciód'un exèrcit organitzat, inspirat per l'ideal de la guerra santa i liderat per nobles principalment provinents del regne de França i del Sacre Imperi Germànic, que va es va anar nodrint en el seu avanç de cavallers, soldats i nombrosa població, fins transformar-se en un fenomen de migració massiva. Els croats van penetrar en l'anomenat Sultanat de Rüm i avançant cap al sud, van ser apoderant dediverses ciutats i rebutjant les forces enviades en contra pels governadors dividits en les seves disputes internes, fins que endinsant-se en els territoris de la dinastia fatimita, van conquistar en el 1099 la ciutat de Jerusalem.

La segona croada
La Segona Croada (1147-1149) va ser la segona gran campanya militar d'una sèrie de campanyes denominades en conjunt com Les Croades i que, durantels segles XII i XIII, van partir des de d'Europa occidental (principalment França) cap a Orient Mitjà, amb el fi de conquerir Terra Santa i en particular la ciutat de Jerusalem, que es trobaven en mans musulmanes des del segle VII. La Segona Croada va ser convocada en 1145 en resposta a la caiguda del comtat d'Edesa un any abans. Edesa va ser el primer dels estats creuatsfundats durant la Primera Croada (1096-1099), però va ser també el primer a caure. La Segona Croada, convocada pel Papa Eugeni III, va comptar amb el lideratge de diversos reis europeus per primera vegada, entre els quals van destacar Luis VII de França i l'emperador Conrad III, i amb l'ajuda de nombrosos nobles. Els exèrcits d'ambdós reis van marxar per separat a través d'Europa i en certa...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS