Libro De Lectura, Lary, El Tesón De Una Sirena.

Páginas: 8 (1919 palabras) Publicado: 23 de febrero de 2013
«Lary, el tesón de una sirena.»

Introducció:
Aquest llibre titulat «Lary, el tesón de un sirena» es una autobiografia escrita per Lary León, la protagonista del llibre i amb la col·laboració de la seva parella en Xavi Bergado.
El llibre narra la història, d’una noia, concretament la Lary que neix amb un deformació congènita, sense braços, ni cames, tan sols una cama.
Tot i les dificultatsque li provocarà aquestes mancances, gràcies a l’ajuda dels seus pares i germans, tirarà endavant, i també amb la seva força de voluntat i ganes de superar-se a si mateixa.
En un principi, en quan veus les fotografies, que ens van ensenyar a classe jo vaig deduir que això hauria pogut ser per un accident de cotxe, etcètera.
Però havent llegit el llibre he pogut comprovar que les primeresaparences enganyen.

Resum del llibre:
En aquest llibre, la protagonista, ens explica la seva vida des de diferents punts de vista.
En primer lloc, hi ha fragments amb narració en primera persona, que són els de la protagonista destacats amb color blau, i d’altra banda hi ha els fragments de la família, etcètera.
Amb aquesta autobiografia, Lary, explica tots els moments que ella té guardats en elseu subconscient, des de el moment en que va néixer.
Pocs dies després d’haver donat a llum i que la nena va estar en observació, van anar a casa, des d’aquell instant els seus quatre germans no van mostrar cap tipus de indiferència, al contrari sempre estaven al seu costat i l’ajudaven en tot allò que podien i més.
Des d’un principi els seus germans, van entendre que la mare havia de tenir méscura de Lary, ja que tenia més dificultats per a poder ser autònoma, etcètera.

D’altra banda, la seva mare, durant els seus primers anys de vida li feia tot de vestits i conjunts amb dos braços i les cames, per tal de que la seva filla es sentis més còmode.
Tot i que en un primer moment, els metges van quedar sorpresos per el fet de que la noia hagués nascut amb la mancança de braços i unasola cama, i que molts dels metges diguessin que el més segur es que mai pogués arribar a ser una persona autònoma, però tot i les poques esperances que els hi van donar, els pares, no es van rendir tan fàcilment i van fer tots els possibles per a que la seva filla pogués lluitar, enfrontar-se al futur, ser autònoma i no haver de deprendre de ningú.
Els pares, tenien una petita merceria, però desde un principi van decidir que el millor per a la seva filla era traspassar aquell petit negoci i mudar-se a la capital, on tindrien més a prop l’hospital. El pare es va posar dins de l’hospital com a recepcionista.
Buscaven remeis constantment, quan la nena tenia quatre anys la van intervenir quirúrgicament i un dels metges es va confondre amb la dosis d’anestèsia i va ser més complicada larecuperació.
Va ser en aquella operació en que durant el temps que la nena, havia de romandre a l’hospital la seva mare no es va moure del seu costat en cap moment, però una de les infermeres es va queixar, ja que la mare no es movia del costat de la nena i es quedava a dormir allà amb ella, tot i que la mare en un principi no va donar importància i tampoc va contestar de mala manera, però, en quanla infermera va veure les circumstàncies d’aquella nena i la poca edat que tenia, concretament quatre anys va entendre que la mare romangués al costat de la nena dia i nit.
La nena havia d’anar constantment al metge perquè tenia un problema de maduració òssia i havien d’adaptar-li les pròtesis en quan se li quedaven petites i li molestaven als ossos.
Va ser en una d’aquestes revisionsrutinàries, quan Lary ja era una mica més gran, concretament, tenia sis anys, que a la sala d’espera es van trobar un matrimoni, el qual tenien un nen molt petit amb uns braços que presentaven les mateixes circumstàncies que Lary, i ella, va aprofitar per apropar-se i mostrar-se tal i com era, la seva mare no va dubtar en cap moment d’invitar-los a prendre cafè a casa seva.
En el moment, en que els...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Lectura De Libros
  • Libro De Lecturas
  • Libros de lectura
  • Libro Lectura
  • Libro de lectura
  • lectura de libros
  • libros de lectura
  • Lectura Libre

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS