lliteratura

Páginas: 2 (486 palabras) Publicado: 19 de febrero de 2015
Jordi de Sant jordi: Desert d'amics, de béns e de senyor Aquest poema se singularitza perquè ens remet a un episodi real de la vida de l'autor i perquè s'allunya dels convecionalismes de la tradiciótrovadoresca. Expressa la seva angoixa i la seva enyoran´ça per la vida cortesana. // Ausiàs March: Colguen les gents ab alegria festes Poema compost per 6 estrofes de 8 versos menys la última que ésde 4 estrofes, la tornada. Tots els versos són decasíl·labs (cesura de 4 + 6). Pertany al cicle llir entre cards. Al llarg de tot el poema ens monstra la seva tristor utilitzant metàfores icomparacions. Es mostra indignitat per la seva situació amorosa. El poema comença amb aparença alegre, però a poc a poc es va esfosquint fins a arribar a la mort, fent-los veure que seria la solució a la sevatristesa. El jo poètic parla del divertiment de la gent, de les festes que es fan. Tot i que també com diu ell, és un mort amb vida per la seva tristor, manca d'amor. Diu que tothom pot anar a mb quivulgui, que són lliures. Diu que no es vol relacionar amb els vius perquè el veuen com una cosa diferent i el que ell desitja mai li arribarà. Parla que té un ocella dins el cor que li va menkant micaa mica, i que la cura per aquell corc és una cosa que mai estarà al seu abast, Se sent tan desgraciat a causa de l'amor, que no l'importa morir.

Ell anirà al cel si se n'assabenta que la seva damaplorarà per ell. Li diu a la dama que es pot morir per amor, i que si a ell li passa que ella donarà fe, serà la notària de la seva desgràcia.

La poesia de Ausiàs March es classifica segons latemàtica: cants: -cants d''amor -> cicles ->senyal-> 1. llir entre cards, 2. amor, amor, 3. Oh foll amor. -cants de mort, -cants morals, -cant espiritual Ausiàs March: Així comcell qui es veu prop de la mort és el poema LXXXI de l'obra catalogada d'Ausiàs March d'ordre de cants d'amor del cicle llir entre cards. El poeta compara el seu amor per la dama amb els perill...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Lliteratura
  • Lliteratura- Angel exterminador
  • LLiteratura del amor
  • La Antigua Literatura Griega. Apuntes Lliteratura Universal
  • Lliteratura antiguo egipto
  • Items Lliteratura

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS