lludrigues

Páginas: 2 (452 palabras) Publicado: 7 de febrero de 2014
Les llúdries o llúdrigues (Lutrinae) són mamífers carnívors, membres de la gran família Mustelidae. Hi ha 13 espècies de llúdrigues en 7 gèneres, amb una distribució de la població pràcticamentmundial. Quatre d'aquestes espècies estan presents a Sud-amèrica i dos d'elles a l'Equador.
Són 13 espècies que se senten més a gust en l'aigua que en terra ferma. Posseïxen una pell impermeable i queels permet conservar la calor del seu cos.
Són grans nedadores i poden clausurar les seves fosses nasals sota l'aigua, podent romandre submergides fins a 6 minuts sense sortir a la superfície per arespirar. Executen un moviment de potes i cua, de dalt a baix, quan es desplacen per l'aigua a gran velocitat. Solament utilitzen els seus membres davanters quan neden lentament. En l'aigua poden arribara velocitats de fins a 12 km/h.
Les llúdrigues de riu s'alimenten de petits peixos, granotes i altres animals aquàtics que cacen amb la seva boca. En canvi, les llúdrigues tropicals d'Àsia i Àfrica,furguen el fang del fons dels rius amb les seves sensibles potes davanteres a la recerca del seu aliment: gambetes, crancs i altres similars.
Enfront de les costes occidentals de Nord-amèrica viuenles llúdrigues marines que atrapen les seves preses amb les potes davanteres: peixos de moviments lents i animals amb petxina, com l'eriçó de mar i mol·luscs. Són força intel·ligents, per exemple,prenen una pedra del fons del mar i, nedant de cap per amunt, la col·loquen sobre el seu pit i copegen les pexines fins a partir-les, sent, a més dels primats, els únics mamífers que utilitzen alguntipus de "eina".
Està en perill d'extinció pel que, en molts llocs, està prohibida la seva caça.
El mascle sol ser de major grandària que la femella. Sol viure entre 8 i 15 anys. Posseïxen una dentadurade 36 dents, amb 6 incisius a la mandíbula superior i inferior. A les seves potes hi tenen cinc dits amb ungles, sent les davanteres d'uns 6 a 7 cm de llarg i 5 o sis d'ample i les del darrere...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS