Los Bosquimanos

Páginas: 3 (664 palabras) Publicado: 4 de diciembre de 2013
OTROS PUEBLOS – BOSQUIMANOS”
FITXA TÈCNICA
Títol original: Otros pueblos - Bosquimanos
Any: 1.998
País: Espanya
Duració: 45min.
Director: Luis Pancorbo
Productora: Radio Televisión EspañolaAbans de parlar sobre aquest documental dir que farem ús del terme Bosquimans o San indistintament ja que ambdós són emprats per dirigir-se a la mateixa tribu.
IDEES PRINCIPALS
En un primermoment, gaudim d’una breu contextualització on s’emfatitza sobre l’ús dels Bosquimans en altres països fins i tot a Banyoles on hi havia exposat el famós “Negre de Banyoles” que era un Bosquimà dissecat.Així doncs a més d’exposar-nos amb especial èmfasi que els San han estat especialment examinats i perseguits en diferents moments de la història, ja fos per fer-los esclaus com per fer-los canviar deterreny i prohibir-los certes caceres.
Principalment se’ns mostra el canvi que han hagut de patir pel fet d’estar constantment en el punt de mira. Canviar de territori, trobar-se en un context on elshi és molt difícil trobar aliment, ser analfabets, i per tant veure crua la opció de tenir feina crear en els San un sentiment de tristesa molt gran.
Tot i aquests entrebancs, no deixen de banda elsseus rituals més importants com l’exemple que se’ns mostra quan la noia Bosquimana té la regla i es porta a terme el ritual de llet, i l’àpat comú de tota la tribu.
RELACIÓ AMB L’ALTRE
En aquestvídeo documental veiem l’afany que té el director de mostrar com és “l’altre”, quins són els seus rituals i la forma de viure del “San”. Ara bé, sota el nostre punt de vista, tracta a l’altre com siexposés una espècie estranya davant de la qual quedar-nos bocabadats; tal i com podem veure en el minut 08:10 del vídeo, on l’antropòleg dóna una llauna de Coca-Cola als homes San i afegeix: “... des delos tiempos de la famosa película Los Dioses también están locos, los Bosquimanos ya saben usar las botellas, y también, suponemos, los refrescos actuales…”
Per una banda, és cert que a causa o com...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Los bosquimanos
  • Bosquimanos De Angola
  • Antropología bosquimanos
  • Los Bosquimanos
  • bosquimanos
  • Los bosquimanos
  • bosquimanos
  • Los Bosquimanos

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS