lucena del cid

Páginas: 3 (545 palabras) Publicado: 16 de febrero de 2015
Llucena.
Esta situat al nord est de la comunitat valenciana en la comarca de L’ Alcalatén aproximadament a 45 minuts de Castelló.
El meu poble també es conegut com la Perla de la Muntanya jaque s’ hi trova entre dues muntanyes . El gentilici del poble es llucener o llucenera pero tenim el mal nom de rabosetes ja que tenim una estatua de una rabosseta en el lloc mes alt del poble. Al poblesom 1446 persones encara que en l any 1910 hi vam aplegar a 4510 i la població mes baixa es la que hi ha actualment.
Per a fer turisme monumental en Llucena jo personalment recomanarie anar a elssegüents llocs:
Castell-Palau dels Ximén d’ Urrea: que feia de funció militar a la vegada que de residencia dels Ximén d’ Urrea i que en el segle XX va ser utilizat com a presó i actualmente es elMuseu Etnològic i Centre de Cultura de Llucena.
Castell de Sant Miquel de les Torrocelles: que es troba a mitja hora del poble pero continua estant dins del terme.
Graner: on antigament es guardaenels cereals pero en els ultims segles ha servit d’ hospital i posteriorment es va reformar i amoblar per a que la Banda de Musica assatge.
A més de la Església de Nostra senyora de l’ asumpció i lesErmites de Sant Vicent i Sant Antoni.
Respecte al paisatge podem destacar alguns llocs com:
Toll de Carlos, la Badina i el Molí Ros. On s’ hi va a banyar molta gent en estiu ja que son paisatgesnaturals preciosos que ens ofereix el riu Llucena. -Ruta dels molins. Es un camí que recull tots els molins on abans es tractava el cereal i una vegada a l’any es fa senderisme per ahi. -El Prat: Antigament era l’ unic hotel del poble fins el final del segle passat quan s’hi va inaugurar un mes proper al centre del poble. És un lloc ajardinat amb pistes de golf i frontennis a més de una piscina pero que estan en reformes actualment ja que tot aço ara també forma part...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El CID
  • el cid
  • cida
  • la cida
  • el cid
  • Cid
  • el cid
  • el cid

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS