Maestra lengüas estrangeras

Páginas: 6 (1264 palabras) Publicado: 3 de abril de 2013
Des de la perspectiva del psicopedagog de l'EAP, exposeu i justifiqueu els aspectes que creieu prioritaris a l’hora d’identificar i valorar les necessitats de l’alumne. Cal que diferencieu els aspectes que puguin estar relacionats amb l’alumne i els que puguin estar relacionats amb el context escolar.

Són tres els àmbits prioritaris que cal explorar per poder identificar i valorar lesnecessitats del nen amb discapacitat intel·lectual. En primer lloc les condicions personals de l’alumne; en segon lloc la naturalesa de les experiències que se li brinden, tant en l’àmbit escolar com en el familiar; i en tercer lloc el tipus de relació que s’estableix entre ambdós pols.
Pel que fa a les condicions personals de l’alumne més rellevants, ens trobem amb un retard global deldesenvolupament, un desenvolupament motriu lent i un retard en el desenvolupament del llenguatge. Hem de tenir en compte que per poder fer una valoració i un suport adequats no es tracta d’aprofundir en les condicions i en la naturalesa del dèficit, és més convenient avaluar com aquests factors condicionen l’aprenentatge de l’Albert. Per tant, en conseqüència dels seus dèficits , aquest alumne té dificultatsper posar en pràctica els coneixements i les habilitats que adquireix a l’aula, dificultats d’assimilació de la informació abstracta sobretot a l’àrea matemàtica, a més a més d’una mancança important pel que fa al domini de les relacions socials i amb l’entorn més immediat.
També cal destacar la pròpia consciència que l’Albert té en comparar-se amb els altres en referència a les seveslimitacions, ja que sent conscient de la seva situació personal, pot superar-se i progressar suposant una automotivació constant. Si més no els petits desequilibris emocionals que pateix poden endarrerir el seu aprenentatge i cohesió social amb l’entorn.
Un factor a destacar és la relació d’estima que l’Albert té envers la mare i l’empatia que mostra en veure-la. Seria convenient esbrinar o tenir mésinformació del grau d’autonomia que la família ofereix al nen, quins tipus de responsabilitats te adjudicades i la seva participació en les feines domèstiques, a més a més dels hàbits d’higiene, de salut i alimentaris que li transmeten.

Pel que fa al context escolar és important tenir constància, en primer lloc, dels continguts que es treballen en el context de l’aula així com els aspectes mésimportants relacionats amb els centre escolar on es troba escolaritzat l’Albert. Dins dels aspectes metodològics, els mestres han treballat aquells aspectes que es consideren bàsics per al seu desenvolupament individual i com a part d’una societat, per exemple, han fet insistència en l’expressió oral mitjançant la conversa per ensenyar l’alumne a expressar-se coherentment segons les diferentssituacions socials; les normes ortogràfiques bàsiques i els signes de puntuació; llegir correctament textos d’ús quotidià (noticies, premsa, textos d’interès social…) i extreure la informació més rellevant d’aquests. Pel que fa a les matemàtiques l’Albert ha adquirit els procediments i les destreses matemàtiques necessàries per participar de forma activa en el món que l’envolta . En general és capaç deresoldre problemes relacionats amb necessitats de la vida diària i aplicar alguna de les operacions fonamentals ( suma, resta, multiplicació i divisió) a més de saber utilitzar el sistema monetari i les principals eines tecnològiques.
En relació al centre escolar, mancaria informació respecte als aspectes més institucionals, com per exemple la política d’actuació davant les diferènciesindividuals dels alumnes, quin ús fan en la distribució del temps i l’espai, el treball cooperatius que es fa entre professors, etc.
Per últim ressaltar que és l’escola la que ha d’adaptar la resposta educativa a les necessitats particulars dels alumnes amb discapacitat intel·lectual , ja que com afirma Coll (1990) “l’educació escolar és un dels instruments que utilitzen els grups humans per a...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Maestra Lengua Extranjera
  • Maestra De Lengua Y Literatura
  • Finales De Lengua 4To Año De Maestra Jardinera. Actividades
  • El maestro y la enseñanza de la lengua
  • Maestro de lenguas extranjeras
  • Estrangeros en el exterior
  • Si yo fuese maestro o profesor de lengua:
  • Ley inversión estrangera Andorra

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS