Majestat Batlló

Páginas: 2 (340 palabras) Publicado: 4 de marzo de 2013
Majestat Batlló

Context històric
La Majestat Batlló va ser comprada a un antiquari el 1914 per l’industrial Enric Batlló, i posteriorment donada a la ciutat de Barcelona, perque formés part de lacol·lecció del museu nacional d’art de Catalunya. És una de las poques majestats catalanes que conserva la policromia gairebé completa.

Característiques
- La pintura estaba supeditada al’arquitectura.
- La tematica era religiosa i altament símbolica.
- Delimitaven els contorns amb traços foscos (linies negres i gruixudes).
- Els elements representats s’adapten al marc teoric.
- Utilitzenla perspectiva jerarquica.


Descripció formal
La Majestat Batlló presenta una compsició frontal, hieratica i simetrica, únicament trencada per la lleugera de la inclinació del cap a la dreta. S’hipot observar el treball minuciós del pentinat i la barba, regit per un esquema geomètric rigorós, que també s’observa als ulls de mirada inexpressiva i distant, al nas i les orelles. Un altre aspectecompisitiu remarcable és la desproporció evident del cos, perque la distància que hi ha entre el cap i els peus és practicament la mateixa que hi ha entre una má i l’altra.
També segueix la mateixalínia la rica vestimenta que cobreix tot el cos, una túnica llarga amb mánigues, lligada amb un cíngol i estructurada a base de plecs verticals que reforcen la rigidesa i la geomer¡trització delconjunt. Aquesta túnica está decorada amb motius florals inscrits en ceercles de color vermell i blau, les dues tonalitats que també decoren una gran part de la creu.

Funció i significat
En el perioderomànic, durant el qual aquesta iconografia va ser molt comuna, i havia dues modalitats de representació de Crist crucificat: el crist sofrent, imatge lligada a la idea de la redempció dels pecatsdels homes , i el Crist triomfant, imatge que representa la victòria de Crist sobre la mort.
Aquesta talla és un exemple paradigamàtic del tipus Crist triomfant, que a Catalunya es coneix amb el nom...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Majestat batlló
  • Majestat Batlló
  • Batlle
  • casa batllo
  • Maiestas batlló
  • Batlle Rol
  • Majestad batlló
  • La Casa Batlló

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS