Martin Luther King

Páginas: 2 (405 palabras) Publicado: 13 de noviembre de 2014
FRASES

-Si el hombre no ha descubierto nada por lo que morir, no es digno de vivir.

-La oscuridad no puede sacarnos de la oscuridad. Solo la luz puede hacerlo. El odio no puede sacarnos delodio. Solo el amor puede hacerlo.

-La violencia crea más problemas sociales que los que resuelve.

-Nada que un hombre haga lo envilece más que el permitirse caer tan bajo como para odiar aalguien.

Breu Biografia:

Martin Luther King Jr. va ser un activista i pastor baptista nord-americà del segle XX (va néixer el 15 de gener de 1929 a Atlanta i va morir el 4 d'abril de 1968 a Memphis als39 anys d'edat) conegut principalment per:

- Lluitar pacíficament contra la segregació i discriminació racial als Estats Units.
- Recitar el famós discurs "I have a dream".
- Rebre el PremiNobel de la Pau l'any 1964.

El 1951 es va graduar al Crozer Theological Seminary, va realitzar el seu treball de postgrau a la Universitat de Boston. En Crozer i Boston va començar a tractar les ideesdel nacionalista indi Mahatma Gandhi, les quals es van convertir en el centre de la seva pròpia filosofia de protesta no violenta.

A partir de 1965, Martin Luther King va començar a expressarpúblicament els seus dubtes sobre el paper dels Estats Units en la Guerra de Vietnam. El 4 d'abril de 1967, un any abans de la seva mort, va fer a Nova York el discurs «Més enllà del Vietnam: el moment detrencar el silenci».

Denunciava en ell l'actitud dels Estats Units a Vietnam i insistia en el fet que estaven ocupant el país com una colònia nord-americana i anomenava al govern nord-americà «elmés gran proveïdor de violència en el món d'avui».
Després de rebre el Premi Nobel de la Pau, Luther King va continuar la seva lluita per la igualtat de la raça negra fins que un 4 abril 1968 fosassassinat en un motel de Memphis per James Earl Ray, va emprar una finestra de bany enfront del balcó del motel on Martin Luther King es trobava per disparar-li.

Per les petjades en l'escena del...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Discurso Martin Luther King
  • Martin luther king
  • Martin Luther King
  • Martin Luther King
  • Martin luther king
  • Martin luther king
  • Bibliografia martin luther king
  • Martin Luther King

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS