matess

Páginas: 3 (584 palabras) Publicado: 12 de mayo de 2013
Maria Àngels Cardona Florit


Maria Àngels Cardona Florit va néixer a Ferreries el 08/10/1940 i morí el 24/12/1991 a Barcelona. Quan encara no tenia un any d’edat, Maria Àngels Cardona es vatraslladar a Ciutadella, on va viure la seva infantesa i joventut, fins que va marxar a Barcelona per fer els estudis universitaris.

Es va llicenciar en ciències biològiques per la Universitat deBarcelona l’any 1963. Del 1964 al 1971 va realitzar la seva tesi doctoral sobre el cicle de vida de les plantes de diverses comunitats vegetals, seleccionant un nombre considerable d’àrees diverses deCollserola, a l’entorn de Barcelona. Amb aquesta tesi va obrir una nova línia de recerca geobotànica al nostre país, el que significà un esforç d’adequació metodològica i científica. Obtingué el graude doctora el 1972 amb aquest treball, que titulà Funcionalisme i ecologia d'algunes comunitats vegetals barcelonines, i amb el qual va obtenir el premi Pius Font i Quer de l'Institut d'EstudisCatalans aquell mateix any.

Ja des del començament de la seva tesi doctoral, va iniciar la seva carrera com a docent a la Universitat de Barcelona, començant com a professora ajudant fins convertir-seen professora titular en el Departament de Botànica de la Facultat de Biologia, posició que va ocupar de 1975 a 1985, quan es va traslladar a la Facultat de Ciències de la Universitat Autònoma deBarcelona. Va guanyar, l’any 1986, la càtedra de Biologia Vegetal, que va ocupar fins a la seva mort.

Un cop acabat el doctorat, al 1972, va desviar el seu camp d’estudi cap a la citotaxonomia ocariosistemàtica vegetal, part de la ciència que classifica els organismes depenent de la seva funció i estructura cel·lular, especialment basant-se en l’estructura i el nombre de cromosomes. Fou pionera ala Península Ibèrica en aquesta disciplina. En relació amb aquest tema va iniciar una de les relacions professionals més consolidades i durables de la seva carrera professional, la relació amb la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • matess

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS