Matrix

Páginas: 3 (630 palabras) Publicado: 10 de noviembre de 2014
GUIA PER A L’ELABORACIÓ D’UN PLÀ PERSONAL DE MILLORA DE LA CONDICIÓ FÍSICA
El nostre cos necessita estar en una bona forma física per a desenvolupar qualsevol activitat de la nostra vida quotidiana(pujar les escales, carregar la cistella de la compra, anar caminant pel carrer amb els amics/amigues, anar en bicicleta, nedar , practicar esport, etc...). Quan menor siga el nostre estat decondició física, més problemes de salut tindrem (dolor a l’esquena, als genolls, cansament excessiu, problemes respiratoris, ....).
Així doncs, és necessari esforçar-se una mica per tal d’aconseguir un graumínim de condició física. A continuació podràs veure com fer-ho.
Abans, cal recordar que s’entén per condició física “la habilitat per a realitzar un treball diari amb vigor i efectivitat, retardantl’aparició de la fatiga, realitzant-lo amb el mínim cost energètic i evitant les lesions”.
Per tal d’elaborar el teu propi pla d’entrenament per a la millora de la teva condició física és necessarique coneguis una sèrie de principis fonamentals:
Principi de la continuïtat: l’entrenament deu realitzar-se de forma continuada i amb una intensitat suficient. No serveix de res esforçar-se molt undia i al dia següent ja no fer res. Com a mínim s’ha de treballar 3 dies a la setmana entre un 60% i un 80% de intensitat.
Principi de la individualització: cada persona té unes particularitats i pertant no totes les persones poden fer els mateixos esforços en quant a intensitat i duració. Segons les teves característiques i el teu nivell de condició física podràs fer unes o altres activitats.Principi de la progressió: per a millorar és necessari anar augmentant progressivament la quantitat i la intensitat del treball. S’ha de començar sempre per poc de treball i poques repeticions i poc apoc anar augmentant.

A més a més de fer exercici físic és necessari que complementes el teu pla de millora de la condició física amb altres factors que també influeixen de forma molt directa:...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • matrix
  • Matrix
  • matrix
  • Matrix
  • Matrix
  • matrix
  • Matrix
  • Matrix

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS