Memoriaaaaaaaaaaaaa

Páginas: 5 (1016 palabras) Publicado: 9 de enero de 2013
Nom i Cognoms: Celeste Gutiérrez Curs i grup : 1r B Data de lliurament: 27/02/2009 Professora: Celeste Gutiérrez

1

Índex

1. Introducció ....................................................................... pàg.3 2. Resum de la informació ................................................... pàg.4 3. Croquis ............................................................................pàg.6 4. Plànols ............................................................................ pàg. 7 5. Escandall ........................................................................ pàg. 9 6. Cost econòmic .............................................................. pàg. 10 7. Pla de treball................................................................. pàg. 11 8. Bibliografia.................................................................... pàg. 15

2

Introducció

Aquest any a l’institut farem el nostre primer projecte de tecnologia. Hem de construir un tangram de fusta a partir del material que tenim a la capsa del kit. Haurem de serrar els llistons per fer-ne les peces i construir la capsa per guardar-les. Per acabar decorarem la capsa lliurement.

3

Resum de lainformació
El tangram és un trencaclosques d'origen xinés el qual sembla què va apareixer fa només 200 o 300 anys. Els xinesos l'anomenen "taula de la saviesa" pel que fa a les qualitats necessàries per a jugar-hi.

Fins i tot el mot "tangram" es un invent occidental: Sembla que la paraula va ser creada per un nord-americà aficionat als trencaclosques qui va combinar el mots tang, una paraulacantonesa que significa "xinés", amb el sufix anglés -gram que significa "escrit" o "gràfic". Una altra teoria sosté que "tangram" deriva de tan, que en xinés significa "prostituta". Segons aquesta hipòtesi, los mariners nord-americans haurien conegut el joc de mans de les prostitutes xineses i "tangram" significaria, per tant, "el trencaclosques de les prostitutes".

Els primers llibres sobre eltangram apareixen en Europa a principi del segle XIX i presentaven figures i soluciones. Es tractava d'uns centenars d'imatges les quals eren quasi en la seu totalitat figuratives ( animals, cases, flors...) acompanyades per una escassa representació de formes abstractes. Durant el segle XIX apareixen diversos llibres de tangram xinesos, que van ser copiats per les editorials europees, la qual cosaés una prova de la popularitat que havia adquirit el joc. A partir de 1818 es van publicar llibres de tangram en els Estats Units, Anglaterra, França, Alemanya, Àustria i Itàlia.

En la introducció al llibre publicat en Itàlia es feia notar que el tangram se jugava "per tot arreu amb molta passió". Certament, malgrat què una antiga enciclopèdia xinesa el com "un joc de dones i xiquets", eltangram s'havia convertit en una diversió universal.

Pel que fa a la quantitat de figures, quasi totes les publicacions occidentals copiaren les figures xineses originals: uns centenars. Al principi el tangram va ser publicat en forma de llibre, al voltant de 1870 se concedia més atenció al joc i els seus set components i el tangram es produïa i es venia com un objecte.

Cap a l'any 1900,s'havien afegit figures noves i formes geomètriques fins sobrepassar les 900 i en 1973, los dissenyadors holandesos Joost Elffers i Michael Schuyt van traure una edició amb 750 figures noves, abastant un total de més de 1.600. 4

Croquis

5

Plànols

120

10

100

10

3

51

Nom : Cognom Escala :

3

25

20

30

Celeste Gutiérrez

Curs : Data:

1r ESO 01/02/09

IESRAMON CASAS I CARBÓ Nota :

1:1

CAPSA DEL TANGRAM

Escandall

5 llistons de fusta de pi 1 contraplacat de fusta 2 frontisses de llautó 1 joc de tanques de llautó 15 clauets de llautó 1 cinta velcro (mascle + femella) Llapis Cinta adhesiva Serjant o mordassa Regle o escaire graduat

Serra de marqueteria o xerrac de beina Ingletadora Cútter o tisores Martell de pena Cola blanca Adhesiu...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS